Το TikTok σου μαθαίνει αυτοάμυνα! Ακολούθησε τον ρυθμό και τα βήματα της χορογραφίας και μάθε να προστατεύεις τον εαυτό σου!

15:00 15/10/2021 - Πηγή: iPop

Το TikTok σίγουρα είναι μια πολύ φαν εφαρμογή με πολύ χορό, αστεία βίντεο και έξυπνα hacks. Μήπως, όμως, είναι κάτι περισσότερο από όλα αυτά και κρύβει πραγματικά χρήσιμα βιντεάκια για όλες τις γυναίκες του κόσμου κι εσύ ακόμα δε το έχεις ανακαλύψει;

Ο UN Women Australia, η χορογράφος Karla Mura, η τραγουδοποιός Wafia και η γυναικεία ομάδα πολεμικών τεχνών She Fights Back έρχονται με το hashtag #EmpowerMoves και σου εξηγούν με έναν πολύ εύκολο και διασκεδαστικό

τρόπο τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση επίθεσης. Πίστεψέ είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μάθεις και να θυμάσαι τις κινήσεις σε περίπτωση ανάγκης.

Χόρεψε με το hashtag #EmpowerMoves και άφησε την φωνή σου να ακουστεί

Εκατοντάδες γυναίκες έχουν κάνει τον χορό #EmpowerMoves κι έχουν ανεβάσει τα βιντεάκια τους. Τα βήματα είναι απλά και περιλαμβάνει βασικές κινήσεις αυτοάμυνας σε μια χορογραφία. Μια ρουτίνα, δηλαδή, σε ρυθμούς του τραγουδιού Good Things.

@unwomenaust

#EmpowerMoves is the dance that’s also self-defence. Join the movement today. #UNWomenAust @Karla Mura

♬ Good Things (R3HAB Remix) – Wafia

Η CEO του UN Women Australia, Simone Clarke, μοιράστηκε τις σκέψεις της πίσω από την ενέργεια αυτή. «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια δεν έχουν τέλος, κάποιες δεν τις έχουμε φανταστεί καν, αλλά οι γυναίκες είναι ανθεκτικές και αξίζουν να εξυμνούμε τη δύναμή τους. Όταν ο κόσμος είναι ασφαλής και τους παρέχει ισότητα – θα χορέψουμε από χαρά. Μέχρι τότε, τα κορίτσια θα χορεύουν για να είναι ατρόμητα, θα χορεύουν για να είναι δυναμικά, και θα χορεύουν για να υψώσουν τη φωνή τους για την ισότητα που τους αξίζει».

Whether you dance to @UNWomenAust #empowermoves or not – the purpose is to give girls an opportunity to be confidently part of the narrative on #genderequality and to continue the conversation to demand an equal & safe future. @TamePunk thank you for your support & your moves! pic.twitter.com/gkESBPpQDL

— Sunita Gloster (@sunitagloster) October 10, 2021

Η UN Women Australia δήλωσε πως καλεί τα κορίτσια να συμμετάσχουν σε αυτή την καμπάνια να δείξουν ότι έχουν φωνή και να διεκδικήσουν ένα ισχυρό και ισότιμο μέλλον για τον εαυτό τους. «Όταν ο κόσμος είναι ασφαλής και ίσος για τα κορίτσια – θα χορεύουμε από χαρά. Μέχρι τότε, τα κορίτσια μπορούν να χορεύουν για να δείξουν τη δύναμή τους, τη φωνή τους και να διεκδικήσουν την ισότητα που του αξίζει.»

Ενώ ο συνδυασμός χορού και αυτοάμυνας δεν προσφέρει καμία λύση στο πρόβλημα, είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή για να ακουστεί το μήνυμά μας. Βλέποντας την ανάγκη για προστασία που έχουν οι γυναίκες, με τα περιστατικά της έμφυλης βίας να αυξάνονται διαρκώς, ίσως ήρθε η στιγμή να προβληματιστούμε και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ως κοινωνία.

Οι βασικές τεχνικές αυτοάμυνας που χρειάζεσαι:

Οι τεχνικές αυτοάμυνας που χρειάζεται κανείς είναι μόνο 5 που καλύπτουν ευρύτατο φάσμα αναγκών και εφαρμόζονται το πολύ σε 5’’ για να δημιουργηθεί δίοδος διαφυγής. Τα «όπλα» είναι τα εξής:

Η βάση της γροθιάς. Η τεχνική είναι όμοια με την χρήση ενός σφυριού και αποτελεί την βασικότερη απ’ όλες τις φυσικές κινήσεις κτυπήματος.Η βάση της παλάμης. Η τεχνική παρομοιάζεται με το να «λιώνεις» βίαια ένα πορτοκάλι στο πρόσωπο. Αποτελεί την βασικότερη κίνηση απώθησης κινδύνου στον άνθρωπο.Ο αγκώνας. Η τεχνική του αγκώνα παρομοιάζει την κίνηση να πιάσει την ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο για να την δέση. Αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» των άνω άκρων και έχει την μικρότερη πιθανότητα αυτοτραυματισμού λόγο μεγέθους της ευρύτερης περιοχής της κλείδωσης.Το γόνατο. Η τεχνική του γονάτου παρομοιάζει την κίνηση να ανεβαίνει κανείς ψηλό σκαλοπάτι ή τις σκάλες δύο-δύο. Αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» των κάτω άκρων και έχει την μικρότερη πιθανότητα αυτοτραυματισμού λόγο μεγέθους της ευρύτερης περιοχής της κλείδωσης.Το πόδι. Συγκεκριμένα το πάνω μέρος και, τα δάκτυλα του ποδιού. Η τεχνική παρομοιάζει την κίνηση που κλοτσάμε μια μπάλα φορώντας παπούτσι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το TikTok σου μαθαίνει αυτοάμυνα! Ακολούθησε τον ρυθμό και τα βήματα της χορογραφίας και μάθε να προστατεύεις τον εαυτό σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα