Να είσαι περήφανος για τη φανέλα της ομάδας που φοράς. Γιατί το ομαδικό πνεύμα είναι το βασικό συστατικό μιας πετυχημένης επιχείρησης

19:13 14/10/2021 - Πηγή: iPop

Να την τιμάς τη φανέλα της ομάδας σου και να είσαι περήφανος που τη φοράς. Οι εταιρείες μοιάζουν με μία ομάδα σαν αυτές που έχουν τα σπορ. Όλοι θέλουν το καλό και το συμφέρον της ομάδας γιατί έτσι πάει πιο μπροστά και η ομάδα και τα άτομα που την αποτελούν. Το ομαδικό πνεύμα στη δουλειά είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο συστατικό για την επιτυχία μια εταιρείας και είναι πολύ εύκολο να αποκτηθεί.

Pexels

Γιατί οι εταιρείες χρειάζονται περισσότερες γυναίκες Leaders

Ιεραρχία

Αυτός που ηγείται του καραβιού καλώς ή κακώς δίνει την γραμμή της πλεύσης. Κάθε νέος άνθρωπος που μπαίνει στην ομάδα

ακολουθεί τη γραμμή. Αν ο άνθρωπος αυτός που είναι στο τιμόνι, σέβεται τους εργαζομένους, τους εκτιμά σαν ανθρώπους και ύστερα για αυτό που προσφέρουν στην εταιρεία, τότε αυτό πηγαίνει και προς τα επάνω. Το προσωπικό αγαπά να εργάζεται για μια εταιρεία που έχουν κοινές αξίες, κοινό όραμα και σέβονται το πρόσωπο που είναι πάνω απ’όλους ιεραρχικά.

Μπορεί να έχεις ακούσει ιστορίες από το στρατό, που λένε οι άντρες ότι όταν ήμουν νέος μου έκαναν αυτό το καψόνι οι προηγούμενοι γιατί αυτό έκαναν και σε αυτούς οι προηγούμενοι και πάει λέγοντας. Από μια άποψη αυτό είναι κατανοητό. Αυτό που σκεφτόμουν σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι αν ένας από τους προηγούμενος έσπαγε την αλυσίδα αυτή και παρόλο που το βίωσε δεν αναπαρήγαγε το μοντέλο αυτό, τι θα γινόταν στο μέλλον με τις επόμενες σειρές;

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να ορίσεις τη δική σου γραμμή καθώς ανεβαίνεις ιεραρχικά ειδικά αν δεν το είχες μάθει στο ανέβασμά σου από τους προηγούμενους. Αυτή όμως είναι η στόφα του leader, να χαράξει τον δικό του δρόμο και να ξεχωρίζει, στοχεύοντας την προσωπική του επιτυχία αλλά και την εταιρική, πάντα με βασικό γνώμονα τον παράγοντα άνθρωπο.

Η Φανέλα της Ομάδας

Κάνει ο τάδε ποδοσφαιριστής μεταγραφή και λέει με ειλικρίνεια, εγώ υποστηρίζω την αντίπαλη ομάδα αλλά είμαι επαγγελματίας και τιμάω την φανέλα της ομάδας που παίζω. Πώς γίνεται αυτό στην πράξη; Πώς μπορεί ο παίχτης να συγκρούεται κάθε μέρα με ένα βασικό του πιστεύω που είναι η αγάπη για μια ομάδα, κάτι που τον ακολουθεί από παιδί. Μπορεί όντως να είναι επαγγελματίας και να παίζει με όλο του το είναι σε κάθε αγώνα.

«If everyone is moving forward together, then success takes care of itself»

Henry Ford

Να την τιμάς την φανέλα της ομάδας σου, να περπατάς περήφανα μέσα στο χώρο που είσαι και εσύ μέλος της. Να ξέρεις ότι πρόσφερες και εσύ το λιθαράκι σου, τις γνώσεις, τον κόπο σου, την αύρα σου, το γέλιο σου, την μοναδική σου ύπαρξη και άφηνες ένα κομμάτι του εαυτού σου κάθε φορά που πέρναγες την πόρτα για να πας πίσω στο σπίτι σου.

Σίγουρα ο Cristiano είναι ο πιο πολύτιμος παίχτης της ομάδας του, όμως ξέρει ότι αν δεν συνεργαστεί με τους άλλους 10 δεν θα κερδίσουν. Χρειάζεται ένας ηγέτης σε κάθε ομάδα, τον χρειαζόμαστε το MVP (πιο πολύτιμος παίχτης) σαφώς, για να κερδίσουμε σαν ομάδα, αλλά αν δεν υπάρχει αυτό το ομαδικό πνεύμα στη δουλειά ούτε η νίκη έχει αξία ούτε το ευχαριστιέσαι.

Είμαστε το 1/3 της μέρας μας στη δουλειά μας. Κάποιες φορές βλέπουμε τους συναδέλφους μας περισσότερο και από την οικογένειά μας. Αν η ομάδα που είμαστε δεν μας εκφράζει, νιώθουμε κούραση, θυμό, burnout, εξουθενωμένοι ψυχικά και σωματικά, πώς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό; Πώς θα παλέψουμε γι’αυτήν την ομάδα;

Γιατί μένω σε μια δουλειά που δεν με γεμίζει

Εύχομαι να περνάς τις μέρες σου σε μια ομάδα που είναι περήφανη που σε έχει και η φανέλα της ομάδας να μην είναι για εσένα μόνο ένα κομμάτι ύφασμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Να είσαι περήφανος για τη φανέλα της ομάδας που φοράς. Γιατί το ομαδικό πνεύμα είναι το βασικό συστατικό μιας πετυχημένης επιχείρησης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα