Το Barbaros κάνει κύκλους στα οικόπεδα 6 και 7-Το τρυπάνι της TOTAL συνεχίζει τη γεώτρηση

20:42 16/7/2017 - Πηγή: iPop

H κυπριακή γεώτρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και οι προκλήσεις από την Τουρκία συνεχίζονται, καθώς το ερευνητικό πλοίο Barbaros, το τελευταίο 24ωρο πλησιάζει αρκετά στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του ΑΝΤ1, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο μπαινοβγαίνει στα οικόπεδα 6 και 7, στα οποία η Άγκυρα υποστηρίζει πως έχει δικαιώματα.

Το Σάββατο μάλιστα η τουρκική φρεγάτα Gökçeada (Ίμβρος) έπλεε προς την Πάφο και φαίνεται να είχε πλησιάσει

αρκετά το «West Capella» όπου βρίσκεται στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

Παρόλα αυτά, έχει ξεκινήσει η γεώτρηση από τη γαλλική εταιρεία Total στο τεμάχιο 11 στην κυπριακή ΑΟΖ. Αρμόδιες κυπριακές πηγές αναφέρουν ότι τα ραντάρ των γαλλικών φρεγατών δείχνουν το τεμάχιο 11, όπου βρίσκεται η πλατφόρμα West Capella με το τρυπάνι. Το τρυπάνι ξεκίνησε να κατεβαίνει ομαλά και ενδέχεται μέχρι αύριο, ίσως και σήμερα να φθάσει το βυθό σε βάθος 1.698 μέτρων στο σημείο της γεώτρησης. Πολύ ελαφρά κλίση έχει ο βυθός προς τα νοτιοδυτικά, ενώ σε αυτήν την φάση η κεφαλή του τρυπανιού και οι σωλήνες τοποθετούνται σε συνολικό μήκος 1.700 μέτρων.

Ταυτόχρονα, αναμένεται και η ολοκλήρωση των τρισδιάστατων σεισμογραφικών ερευνών και η απομάκρυνση του σεισμογραφικού Ramform Hyperion, αλλά και των σκαφών υποστήριξης του,

Να υπενθυμίσουμε, ότι αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Florence Parly στην Κύπρο, ένα μήνυμα που φαίνεται να στηρίζει με αυτόν τον τρόπο τη γεώτρηση.

Διάβασε επίσης:

Επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας στην Κύπρο-Ξεκίνησε τις εργασίες το τρυπάνι της TOTAL (VIDEO)

The post Το Barbaros κάνει κύκλους στα οικόπεδα 6 και 7-Το τρυπάνι της TOTAL συνεχίζει τη γεώτρηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα