Εκείνα που πρέπει να γνωρίζεις για μια υγιή επιδερμίδα

19:52 16/7/2017 - Πηγή: iPop

Όλες θέλουμε να έχουμε μια υγιή επιδερμίδα, γιατί αν μη τι άλλο αυτή συνδέεται άμεσα και με το πόσο νέο και όμορφο φαίνεται το δέρμα μας.

Αυτά είναι εκείνα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου αν θες να εξασφαλίσεις μια νεανική επιδερμίδα.

Φρόντισε το δέρμα σου

Μπορείς να φροντίσεις το δέρμα σου δίνοντας του την περιποίηση που αξίζει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρως τα

σωστά θρεπτικά συστατικά, να χρησιμοποιείς αντηλιακά και να ελέγχεις για ύποπτες κηλίδες. Αυτές εξάλλου είναι οι ίδιες υγιεινές συνήθειες που θα κρατήσουν το δέρμα σου μαλακό, απαλό και πανέμορφο.

Η ακμή μπορεί να επιδεινωθεί με την ηλικία

Αυτό κυρίως οφείλεται στην ορμονική ανισορροπία που γίνεται εντονότερη μετά τα 30. Αναζήτησε προϊόντα με ρετινόλη, η οποία καταπολεμά τόσο τις ρυτίδες (αυξάνοντας την κυτταρική κυκλοφορία) όσο και τα σπυράκια (απελευθερώνοντας τους πόρους).

Οι αλλαγές που θα σου χαρίσουν καλύτερο δέρμα

Ενώ μερικά τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη από την υπεριώδη ακτινοβολία, άλλα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα (από την ακμή μέχρι τη γήρανση). Για παράδειγμα, αντί για καφέ με γάλα, πιες απλό παγωμένο καφέ. Το γαλακτοκομικά μπορούν να επιδεινώσουν την ακμή. Αντί για ψητή μπριζόλα, προτίμησε σολομό. Το κόκκινο κρέας που μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες είναι πιο πιθανό να διαδραματίσουν ρόλο στη γήρανση. Τέλος, αντί για πολλά εσπεριδοειδή, προτίμησε καρπούζι. Τα εσπεριδοειδή περιέχουν ουσίες που κάνουν το δέρμα σου πιο ευαίσθητο στις υπεριώδεις ακτίνες και έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο μελανώματος.

Σε περίπτωση που έχεις αμφιβολίες για κάποιο σημάδι, έλεγξε το

Εάν παρατηρήσεις κάποιο ύποπτο σημάδι, θα πρέπει να ζητήσεις αμέσως τη γνώμη ενός δερματολόγου. Μη βασίζεσαι στη δική σου θεωρία, γιατί δεν είσαι ειδικός και με την έγκαιρη πρόληψη έχουν σωθεί πολλές ζωές.

Photo: GETTY IMAGESΔιάβασε επίσης:

Όσα κάνουν τα υγιή κορίτσια και διατηρούνται σε φόρμα

The post Εκείνα που πρέπει να γνωρίζεις για μια υγιή επιδερμίδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα