Την στενή σχέση συνεργασίας Ελλάδας- Γαλλίας επιβεβαιώνει ο Πρωθυπουργός- Τετ-α-τετ με τον Μ. Βαλς

11:47 3/6/2016 - Πηγή: iPop

Την συνεργασία Ελλάδας- Γαλλίας επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος λίγο μετά τις 11:00 υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γάλλο ομόλογο του, Μανουέλ Βαλς.

Χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε απευθυνόμενος στον Γάλλο ομόλογο του: «Η επίσκεψή σας επιβεβαιώνει την πολύ στενή σχέση συνεργασίας και αλληλοκατανόησης των δύο χωρών» και εστίασε στη στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης πέρυσι, σε πολύ δύσκολες

στιγμές, όπως ανέφερε.

«Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται κοινές αξίες και βρεθήκαμε πολλές φορές στην κοινή ευρωπαϊκή διαδρομή υπερασπιζόμενοι δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών μας και ένα όραμα για μια Ευρώπη με κοινωνική συνοχή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:Αυτήν την κοινή ιστορία, τον κοινό βηματισμό συνεχίζουμε και σήμερα. Ότι σήμερα είστε εδώ και επιμείνατε να γίνει η επίσκεψη παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, σηματοδοτεί την αταλάντευτη στήριξη της κοινής πορείας και της συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες μας

Ενώ επίσης δήλωσε πως ο Γάλλος Πρωθυπουργός επισκέπτεται την Ελλάδα στη χώρα μας «σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει περάσει πια τις δύσκολες στιγμές» και πρόσθεσε: «Γυρίζουμε σελίδα, μπορούμε να έχουμε περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον και πρέπει να σχεδιάσουμε τα βήματα της επιστροφής στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ανέφερε:

Η στήριξή σας και στη νέα αυτή εποχή θα είναι εξίσου σημαντική

Τον λόγο πήρε ο Μ. Βαλς ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πως «η επόμενη περίοδος θα είναι περίοδος ανάπτυξης, ελπίδας και απασχόλησης για όλους τους Έλληνες»

«Η επίσκεψή μου φέρει την σφραγίδα της ελπίδας και της εμπιστοσύνης», τόνισε και πρόσθεσε: «Έχουμε ανάγκη την Ελλάδα», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης με τις αξίες, την ιστορία της και τον ρόλο που διαδραματίζει σήμερα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Μ.Βαλς αναμένεται να ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στη μια θα υπογραφεί ο Οδικός Χάρτης με τη λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Στη συνέχεια οι δύο Πρωθυπουργοί θα κάνουν από κοινού δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Ο «οδικός χάρτης» της συνάντησης των δύο Πρωθυπουργών:

Η επίσκεψη του Βαλς στη χώρα μας σαφώς δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπεί και στο να υπογραφεί ένας οδικός χάρτης που θα αφορά τη στρατηγική τους συνεργασία.

Η Γαλλία από την πλευρά της αναμένεται να συνδράμει με την τεχνογνωσία την οποία διαθέτει στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, στις υποδομές, σε επιχειρήσεις, στον τουρισμό αλλά επίσης και τον πολιτισμό.

Το γαλλικό ενδιαφέρον:

Οι πληροφορίες υπογραμμίζουν πως έντονο είναι το από γαλλικής πλευράς ενδιαφέρον σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, τον ΟΣΕ αλλά και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επίσης, η συνεργασία των δύο χωρών αναμένεται να αφορά την άμυνα και την ασφάλεια στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και των εναλλακτικών καλλιεργειών.

Παράλληλα, υπάρχει ενδιαφέρον για συνεργασία στη χορήγηση υποτροφιών και στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας.

photo:Nikos Libertas/SOOC

The post Την στενή σχέση συνεργασίας Ελλάδας- Γαλλίας επιβεβαιώνει ο Πρωθυπουργός- Τετ-α-τετ με τον Μ. Βαλς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα