Τι τιμή «έπιασε» μακέτα του ναού του Ποσειδώνα από φελλούς;

06:30 27/3/2014 - Πηγή: iPop

Μακέτα του ναού του Ποσειδώνα , η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά από φελλούς το 19ο αιώνα, πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sworders Fine Art Auctioneer στην τιμή των 25.000 λίρες -δηλαδή 50 φορές πάνω από την εκτιμώμενη τιμή πώλησης που ήταν 400-600 λίρες. Έχει μήκος 63,5 εκατοστά, πλάτος 28 εκατοστά και ύψος 18 εκατοστά.

Eίναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαίους ελληνικούς ναούς που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί στο Paestum της Ιταλίας. Μοντέλα όπως αυτό συχνά χρησιμοποιούνταν τον 18ο και 19ο αιώνα από τους αρχιτέκτονες,

όπως ο Sir John Soane για να διδάξουν τους μαθητές και τους υπαλλήλους τους, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να επισκεφτούν την Ιταλία ή την Ελλάδα.

«Ξεπέρασε τις προσδοκίες»

Ο διευθυντής του Sworders John Black, δήλωσε: «Η τιμή πώλησης ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Αντίστοιχες μακέτες στο παρελθόν είχαν πουληθεί για λίγες χιλιάδες -αν και πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για ξεχωριστή περίπτωση. Μια παρόμοια μακέτα του ναού του Ποσειδώνα εκτίθεται ακόμα και σήμερα στο Sir John Soane Musuem του Λονδίνου. Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον στην αίθουσα και 9 τηλεφωνικές προσφορές από Ιταλία και Αγγλία και κατέληξε σε Άγγλο πλειοδότη. Είναι εντυπωσιακό αποτέλεσμα».

The post Τι τιμή «έπιασε» μακέτα του ναού του Ποσειδώνα από φελλούς; appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα