Tο Μικρό ψάρι τρώει τα μεγάλα!

20:27 26/3/2014 - Πηγή: iPop

Λίγο πριν «Το μικρό ψάρι» κοιτάξει κατάματα τους σινεφίλ στις κινηματογραφικές αίθουσες (καλοτάξιδο Γιάννη) ζητήσαμε από τον Πάνο Γιαννακόπουλο που είδε πρώτος την ταινία στην επίσημη πρεμιέρα της, να μας γράψει πως του φάνηκε. Περίπλοκος χαρακτήρας ο Πάνος! Κοίτα να δεις που για να γράψει για τον Οικονομίδη θυμήθηκε την…Βουγιουκλάκη!

Διαβάστε τον!

Τι και αν η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν η μεγαλύτερη σταρ της Ελλάδας; Στην περίφημη «Αντιγόνη» , στο ανέβασμα της Επιδαύρου, το θέατρο

γέμισε, όμως οι θεατές έφυγαν απογοητευμένοι. Τα μεγαλύτερα γιουχαρίσματα βέβαια τα «κέρδισαν» οι «Πέρσες» του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Ντίμιτερ Γκότσεφ, η «Μήδεια» του Ανατόλ Βασίλιεφ και οι «Βάκχες» του Ματίας Λανγκχοφ.

Στον κινηματογράφο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κουλτούρα θεωρείται το οτιδήποτε εναλλακτικό. Το ίδιο και ψευτοκουλτούρα. Λίγοι είναι οι σκηνοθέτες που κράτησαν από την αρχή ως το τέλος της πορείας τους την ίδια γραμμή χωρίς να τους επηρρεάζει η μόδα της εποχής. Ίσως αυτό να είναι το μυστικό της επιτυχίας τους.

Μάλλον γι αυτό αγαπήθηκε τόσο η ματιά του Γιάννη Οικονομίδη «Το μικρό ψάρι» στην επίσημη πρεμιέρα της από τους θεατές.

Τι και αν η λέξη «μαλάκας» δίνει και παίρνει στην ταινία προσφέροντας την τέλεια αφορμή στο συντηρητικό κοινό να την χαρακτηρίσει σκληρή; Τι και αν δεν έχει μέσα μία mainstream ιστορία αγάπης, κατά τα πρότυπα της αμερικάνικης σάχλας; Όσοι είδαν το μικρό ψάρι μόνο καλά λόγια είχαν να πουν. Κι ας είναι μεταξύ τους ετερόκλιτο κοινό. Και στον Sakiiiiii Rouva άρεσε και στον Αλέξανδρο Κοντοπίδη, και στο Berlinale απέσπασε τις καλύτερες κριτικές ( και σε εμένα άρεσε πολύ, αν με ρωτάτε – που δεν με ρωτάτε)

«Σημασία έχει η απόκλιση από τον στόχο». Αυτό έλεγαν πάντα οι παλιοί.. Ευτυχώς ο Γιάννης Οικονομίδης δεν ζαλίστηκε από τα «μπράβο» του παρελθόντος και χάρισε στο κοινό του αυτό περίμεναν από εκείνον. Εντιμότητα.

Όπως είπε ο Γιάννης Οικονομίδης στην πρεμιέρα της ταινίας, η αδελφική του φίλη Ιουλία ήταν εκείνη η οποία τον έπεισε να μην τα παρατήσει όταν το σκέφτηκε πάνω στην έκρηξη φιλοσοφικής μαυρίλας του «τι είναι η ζωή;», «τι είναι ο άνθρωπος;», «ποιός είμαι εγώ;», «τι έχω να δώσω;». Ευτυχώς για το σινεμά δεν το έκανε.

Στο ipop δεν μας αρέσει να ευλογούμε τα γένια μας (συνήθως). Αυτή την φορά, θα υπερβούμε την μετριοφροσύνη μας. Γι αυτό ζητήσαμε από την Πόπη (η οποία συμμετείχε στην ταινία) να μας περιγράψει όλα όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες!

«Ότι είχα να πω, το ερμήνευσα!» Δείτε…

The post Tο Μικρό ψάρι τρώει τα μεγάλα! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα