Τι σχέση έχουν οι « 50 αποχρώσεις του γκρι » με τις πραγματικές επιθυμίες των γυναικών;

23:46 7/11/2014 - Πηγή: iPop

Παραδέξου το, το έχεις διαβάσει κι εσύ. Όσο κι αν προσπάθησες να το κρύψεις στην παραλία, καλύπτοντάς το με κάποιο περιοδικό, είχες κολλήσει κι εσύ με τις « 50 αποχρώσεις του γκρι ». Το βιβλίο – ύμνος στο σαδομαζοχισμό, σύγχρονο Άρλεκιν και κραυγή απελευθέρωσης της ξαναμένης νοικοκυράς είναι best – seller, όπως και να το κάνουμε. Δεν έχει σημασία αν το λάτρεψες, αν το απέρριψες, αν το διάβασες για να έχεις άποψη ή να το κράξεις. Το θέμα είναι τι σημαίνει

η μανία των γυναικών με αυτό το βιβλίο και πώς μεταφράζεται αυτή στην πραγματική σεξουαλική ζωή.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine και έγινε σε 1.517 ενήλικες από το Κεμπέκ, η επιτυχία του βιβλίου δεν είναι τυχαία. Η συγκεκριμένη έρευνα εξέτασε τις σεξουαλικές φαντασιώσεις ανδρών και γυναικών και έφτασε σε κάποια πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Κατ” αρχάς, ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά η μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι άνδρες έχουν περισσότερες φαντασιώσεις και τις περιγράφουν πιο έντονα από ό, τι οι γυναίκες.

Η μελέτη ανακάλυψε επίσης ότι ένα σημαντικό ποσοστό των γυναικών – 30% έως 60% – έχουν φαντασιώσεις που σχετίζονται με την υποβολή, όπως ότι είναι δεμένες, τις χτυπούν στο σεξ, ή τις εξαναγκάζουν να κάνουν σεξ.

Αλλά η βασική διαφορά ανδρών και γυναικών είναι το κατά πόσο θέλουν να γίνουν πραγματικότητα όσα φαντασιώνονται. Αν και οι άνδρες στην πλειονότητά τους θέλουν να δουν τις φαντασιώσεις τους να πραγματοποιούνται, το τρίο ή μια εξωσυζυγική σχέση, οι γυναίκες τονίζουν ότι κάποιες από τις φαντασιώσεις δεν θέλουν να γίνουν ποτέ πραγματικότητα.

Έτσι, μπορεί να δηλώνουν ότι τις ερεθίζει η ιδέα να νιώθουν θύματα, αλλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν θα ήθελαν να βρεθούν σε αυτό το ρόλο. Με λίγα λόγια, μπορεί οι γυναίκες να διαβάζουν μανιωδώς το βιβλίο ή να τρέξουν στο cinema για να δουν τις 50 αποχρώσεις του γκρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουν να πειραματιστούν με σαδομαζοχιστικές πρακτικές στην πραγματική ζωή.

Επιστροφή στην αρχική σελίδαΕπιστροφή στην κατηγορία

The post Τι σχέση έχουν οι « 50 αποχρώσεις του γκρι » με τις πραγματικές επιθυμίες των γυναικών; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα