Ραφιέρα από παντζούρια

18:01 7/11/2014 - Πηγή: iPop

Λατρεύουμε τις κατασκευές από παλιά παντζούρια! Βασικά λατρεύουμε τα DIY με τα οποία μπορούμε να αλλάξουμε την ταυτότητα παλιών αντικειμένων! Γι αυτό και όταν βρήκαμε την ραφιέρα από παντζούρια, ερωτευτήκαμε και το μόνο που αναρωτηθήκαμε ήταν τι χρώμα θα την βάψουμε!

Τι θα χρειαστείς:4 φύλλα παντζούρια4 ξύλινες επιφάνειες1 ξύλινη επιφάνεια για το τελείωμα της ραφιέρας12 μεταλλικές γωνίες4 μεντεσέδες4 ξύλινα πριτσίνιαΧρώμα για ξύλο της επιλογής σουΓυαλόχαρτοΚόλλα για ξύλοΠως θα το φτιάξεις:

Ξύσε με το γυαλόχαρτο τα παντζούρια

ώστε να φύγει το παλιό χρώμα και να εξομαλυνθούν τυχόν χτυπήματα.

Βάψε τα παντζούρια και τις ξύλινες επιφάνειες με το χρώμα που επέλεξες και άστα να στεγνώσουν.

Μόλις στεγνώσουν βάλε τα παντζούρια όρθια και χρησιμοποίησε τα 2 παντζούρια σαν πλάτη και με τους μεντεσέδες βάλε τα άλλα δύο φύλα, κάθετα στα άλλα δύο – το ένα δεξιά και το άλλο αριστερά.

Μέτρησε σε ποιο σημείο θέλεις να μπουν τα 3 ράφια σου και βίδωσε τις μεταλλικές γωνίες στις οποίες θα μπορέσεις να στερεώσεις τα ράφια σου.

Κάνε στο πάνω μέρος των παντζουριών αλλά και στην ξύλινη επιφάνεια που θα χρησιμοποιήσεις στο πάνω σημείο της ραφιέρας, από 4 τρύπες ώστε να μπουν τα ξύλινα πριτσίνια. Τοποθέτησε τα πριτσίνια και βάλε λίγη κόλλα πάνω στην ξύλινη επιφάνεια ώστε να «κλειδώσεις» την κατασκευή σου!

Η κατασκευή σου είναι έτοιμη!

Tip!

Αν θέλεις να βάλεις και πορτάκια στην κατασκευή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα 2 φύλλα παντζουριών τα οποία θα τοποθετήσεις στην μπροστινή πλευρά της ραφιέρας με 4 επιπλέον μεντεσέδες και βιδώνοντας δύο χερούλια στην μέση κάθε φύλλου!

Photos: myrepurposedlife.com

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Ραφιέρα από παντζούρια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα