Τι πρέπει να μάθεις από το κατοικίδιο σου;

15:31 19/10/2014 - Πηγή: iPop

Τα αγαπημένα μας κατοικίδια είναι οι πιστοί μας φίλοι, αυτοί που αγαπάμε και αυτοί που εμπιστευόμαστε. Βέβαια, θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνο εσύ αυτός/η που μαθαίνει πράγματα στο σκύλο του. Μερικές φορές το κατοικίδιο σου είναι σε θέση να σε διδάξει πολλά, ακόμα και αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις. Έτσι, μαζέψαμε tι πρέπει να μάθεις από το κατοικίδιο σου και σου τa παρουσιάζουμε.

Τι πρέπει να μάθεις από το κατοικίδιο σου;Να μην κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα: “Oπως θα έχεις παρατηρήσει ο σκύλος όταν έχει να κάνει
κάποια δουλειά της δίνει την αμέριστη προσοχή του. Φαίνεται ότι και οι άνθρωποι θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο. Ερευνητές του Stanford υποστηρίζουν ότι η προσοχή και η μνήμη χωλαίνουν σε εκείνους που προσπαθούν να αποδώσουν γρήγορα στην εργασία τους κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα, σε σύγκριση με εκείνους που επικεντρώνονται σε ένα πράγμα κάθε φορά.Το καθημερινό περπάτημα είναι υποχρεωτικό: Είτε έχεις τέσσερα πόδια ή δύο, το περπάτημα είναι ο ασφαλέστερος και ευκολότερος τρόπος για να κάψεις θερμίδες και να διατηρήσεις μία υγιή καρδιά. Οπότε πάρε το σκύλο σου και περπατήστε μαζί θα το αγαπήσετε και οι δύο και παράλληλα θα περνάτε μαζί τον ελεύθερο χρόνο σας.Να μην κρατάς κακίες: Ο σκύλος ξεχνάει ότι και να του κάνεις. “Οσο και να του φωνάξεις αυτός θα μένει πάντα δίπλα σου να σε στηρίζει και να σε αγαπάει. Πάρε, λοιπόν, μάθημα από το σκύλο σου και σταμάτα και εσύ να κρατάς κακία σε όσους σε πληγώνουν. Άλλωστε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο χρόνιος θυμός έχει συνδεθεί με μειωμένη πνευμονική λειτουργία ενώ η συγχώρεση βελτιώνει την πίεση του αίματος και μειώνει το άγχος. Οι άνθρωποι που συγχωρούν επίσης τείνουν να έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση και να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι και ήρεμοι.Να είσαι πάντα ευδιάθετος: Μπορεί να μην έχεις ουρά για να την κουνήσεις, όπως κάνει ο τετράποδος φίλος σου όταν είναι ευτυχισμένος αλλά μπορείς να δείχνεις την ευτυχία σου και τη χαρά σου απλά χαμογελώντας. Η καλή σου διάθεση θα κάνει και τους γύρω σου να νιώθουν καλύτερα αλλά και εσένα τον ίδιο.

The post Τι πρέπει να μάθεις από το κατοικίδιο σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα