Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις 120 δόσεις

15:09 21/7/2019 - Πηγή: iPop

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων ανακοίνωσε το Σάββατο στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα κάλεσε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές ν’ ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή θα «είναι η τελευταία φορά που το Δημόσιο προχωρά σε παρόμοια ρύθμιση».

Αναλυτικά, το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις περιλαμβάνει

τη βελτίωση της ρύθμισης, στην οποία μέχρι και σήμερα δεν είχαν ενταχθεί οι περισσότεροι οφειλέτες. Οι αλλαγές αφορούν τα εξής:

Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.Το επιτόκιο μειώνεται από 5% σε 3%.Ανοίγει η ρύθμιση με την υπαγωγή όλων των επιχειρήσεων που έχουν βασική οφειλή μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ. (Μέχρι σήμερα ίσχυαν 18-36 δόσεις, ενώ πριν τις εκλογές με ΠΝΠ που δεν έχει κυρωθεί στη Βουλή προστέθηκαν στις 120 δόσεις και όσες επιχειρήσεις είχαν ακαθάριστα έσοδα ως 2 εκατ. ευρώ. Το κριτήριο αυτό καταργείται).Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι η προηγούμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει ρύθμιση 120 δόσεων, το 2015, αποδείχτηκε ότι αυτό δεν βοήθησε την αγορά.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης απευθυνόμενος κι εκείνος προς τους πολίτες τους κάλεσε να ενταχθούν στη ρύθμιση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το λέω, επωφεληθείτε τώρα απ’ την ρύθμιση, δεν θα υπάρξει άλλη».

Το άρθρο Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις 120 δόσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα