Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο με νόστιμη σάλτσα!

13:37 21/7/2019 - Πηγή: iPop

Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο με νόστιμη σάλτσα, που μπορείς να φτιάξεις σε λιγότερο από μισή ώρα. Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Ήσουν διακοπές, είχες φύγει για τριήμερο ή μόλις γύρισες από κάποια κοντινή παραλία και θέλεις να μαγειρέψεις ένα εύκολο, αλλά νόστιμο γεύμα. Αυτή η συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο είναι αυτή που ψάχνεις!

Τι θα χρειαστείς για το φιλέτο κοτόπουλο;1/3
φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλάκι αλάτι1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι4 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς κόκαλα4 κουταλιές της σούπας βούτυρο2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 μεγάλο λεμόνι, κομμένο στη μέση1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανόΠώς θα φτιάξεις το φιλέτο κοτόπουλο;Συνταγή:Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να συνδυαστούν. Στη συνέχεια, βυθίζουμε το κοτόπουλο στο αλεύρι.Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι και όταν ζεσταθούν, προσθέτουμε το κοτόπουλο.Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για περίπου 3 λεπτά κι απ’ τις δύο πλευρές και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με χαρτοπετσέτα.Κόβουμε το μισό λεμόνι σε λεπτές φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους. Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε μέχρι να αρωματιστούν, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.Προσθέτουμε το ζωμό και το σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά.Μειώνουμε τη θερμότητα και προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, τη κάπαρη και τον χυμό λεμονιού από το υπόλοιπο μισό λεμόνι.Τοποθετούμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε για ακόμη 3 με 4 λεπτά.Γαρνίρουμε προαιρετικά το πιάτο με φρέσκο μαϊντανό. Καλή όρεξη!Photo: Unsplash/Karl Janisse

Το άρθρο Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο με νόστιμη σάλτσα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα