Τι να τρως το Καλοκαίρι; 10 τροφές που πρέπει να καταναλώνεις για ενυδάτωση και καλύτερη υγεία

13:16 22/6/2021 - Πηγή: iPop

Αναρωτιέσαι τι να τρως το Καλοκαίρι για να παραμείνεις ενυδατωμένος και να ενισχύσεις και την απώλεια βάρους; Σου έχουμε τις τροφές που πρέπει να ξεκινήσεις να καταναλώνεις το συντομότερο.

Ο βασικός στόχος το Καλοκαίρι είναι η ενυδάτωση και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να σου την προσφέρουν. Αυτή την εποχή του χρόνου, οι καύσεις αυξάνονται, το αδυνάτισμα είναι πολλές φορές πιο εύκολο και τα καλοκαιρινά

σπορ βοηθούν σε αυτό, ενώ η κατανάλωση υγρών και τροφών με στόχο την ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Όμως, τι να τρως το Καλοκαίρι για να πετύχεις όλα αυτά, αλλά και για να διατηρήσεις την καλή σου υγεία;

6+1 καλοκαιρινές τροφές για απώλεια βάρους!

Τι να τρως το Καλοκαίρι; 10 τροφές που πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή σου

Ντομάτα

Το λυκοπένιο που κρύβεται στις ντομάτες έχει αντιοξειδωτικό χαρακτήρα και σε προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Η ουσία αυτή μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων σου από βλάβες, ενώ μην ξεχνάς πως οι ντομάτες έχουν επίσης κάλιο, βιταμίνες Β και Ε και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι γνωστό ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Καρπούζι

Το καρπούζι αποτελείται κυρίως από νερό κι είναι μια καλή επιλογή τους καλοκαιρινούς μήνες για την ενυδάτωσή σου. Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι όταν κάνει ζέστη, αλλά και όταν θες να φας κάτι γλυκό. Το καρπούζι περιέχει και αυτό λυκοπένιο και η προστασία που σου προσφέρει είναι μεγάλη.

Unsplash/ Scott Webb

Πορτοκάλια

Αυτό το εσπεριδοειδές είναι πλούσιο σε κάλιο, μια θρεπτική ουσία που είναι ζωτικής σημασίας το Καλοκαίρι. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι χάνουμε κάλιο μέσω του ιδρώτα, κάτι που μπορεί να είναι επιβλαβές για τις μυϊκές κράμπες. Επιπλέον, τα πορτοκάλια περιέχουν μεγάλο ποσοστό σε νερό, κρατώντας τον οργανισμό σου ενυδατωμένο.

Γιαούρτι

Ένα ελληνικό γιαούρτι με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή σε πρωτεΐνες είναι απαραίτητο, προσθέτοντάς σου μια δόση προβιοτικών, ωφέλιμων βακτηρίων που διατηρεί την υγεία του πεπτικού σου συστήματος.

Μούρα

Τα μούρα ή αλλιώς berries όπως είναι γνωστά, περιέχουν μια μεγάλη ποικιλία από θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και βιταμίνες Α, C και E. Είναι επίσης μια υγιής πηγή ανθοκυανίνης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που δημιουργεί το μωβ χρώμα στα βατόμουρα.

Σαλάτες

Συνδύασε τα λαχανικά σου, δημιουργώντας μια δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα. Τα πράσινα λαχανικά είναι από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείς να φας, ενώ τα φυλλώδη προστατεύουν το δέρμα κι από τον ήλιο. Μην ξεχνάς στη σαλάτα σου να προσθέτεις ακόμα ντομάτες και αγγούρι, που κάνουν καλό τώρα το Καλοκαίρι και σε δροσίζουν.

Unsplash/Louis Hansel @shotsoflouis

Κολοκυθάκια

Μπορεί να μην τα συναντάς μόνο το Καλοκαίρι, όμως είναι σημαντικά αν θες να χάσεις κιλά. Τα κολοκυθάκια έχουν υψηλά επίπεδα καλίου και αποτρέπουν την κατακράτηση υγρών, ενώ βοηθούν και στη δυσκοιλιότητα.

Πεπόνι

Το πεπόνι – όπως και το καρπούζι – είναι διουρητικό, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει το σώμα να απαλλαγεί από επιπλέον υγρά και αλάτι. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες που επηρεάζονται εύκολα από τις ορμονικές αλλαγές, σύμφωνα με τις ειδικούς.

Σολομός

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η μεσογειακή διατροφή έχει τη μεγαλύτερη σημασία στη μείωση των καρδιακών παθήσεων, την πιο κοινή αιτία θανάτου στις γυναίκες, και σε αυτή τα ψάρια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως ο σολομός.

Χυμοί και πράσινο τσάι

Τι πιο δροσιστικό και ενυδατικό από έναν φυσικό χυμό φρούτων; Θα βελτιώσει την υγεία σου και θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Από την άλλη, το πράσινο τσάι σύμμαχος του αδυνατίσματος, αφού ενισχύει την καύση λίπους και βοηθά τον έλεγχο της όρεξης.

Πόσες θερμίδες έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι να τρως το Καλοκαίρι; 10 τροφές που πρέπει να καταναλώνεις για ενυδάτωση και καλύτερη υγεία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα