Τι κοινό έχουν οι γυναίκες που δουλεύουν στην Estée Lauder και στο Spotify;

14:20 8/11/2021 - Πηγή: iPop

Η πανδημία του Covid-19 έχει προκαλέσει εργασιακά προβλήματα στις γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, σχεδόν 3 εκατομμύρια γυναίκες είχαν εγκαταλείψει το εργατικό δυναμικό μόνο στις ΗΠΑ. Σε όλο τον κόσμο, οι γυναίκες έχασαν περισσότερες από 64 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και τουλάχιστον 800 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη σε σχέση με πέρυσι. Ως αποτέλεσμα, ο χρόνος που θα χρειαστεί για να εκλείψει το παγκόσμιο χάσμα στις αμοιβές των φύλων αυξήθηκε από 99,5 χρόνια σε 135,6 χρόνια, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό

Φόρουμ.

Τα ζητήματα είναι πολύ γνωστά: ανεπαρκής παιδική μέριμνα, διπλή μετατόπιση διαχείρισης εργασίας και σπιτιού, άγχος, έλλειψη ευκαιριών, χαμηλές αμοιβές και πολλά άλλα, τα οποία θέλουμε χρόνο για να τα αναλύσουμε. Σε πολλές περιπτώσεις, ο Covid απλώς ενίσχυσε αυτά τα προβλήματα στο σημείο που πολλές γυναίκες εγκατέλειψαν τις υποχρεώσεις τους.

Οι εργαζόμενες γυναίκες και τα σημαντικά στοιχεία προόδου σύμφωνα με την λίστα Forbes

Και όμως από αυτή την καταστροφική κρίση προήλθαν μερικά από τα πιο σημαντικά σημάδια προόδου. Το Κογκρέσο συζητά την υποστήριξη για τη φροντίδα των παιδιών και τη φροντίδα των ηλικιωμένων. Η εξ αποστάσεως εργασία έχει εξελιχθεί από προνόμιο σε προτεραιότητα. Ενώ η έλλειψη ταλέντων καθιστά δυσκολότερη την εύρεση φροντιστών, δίνει επίσης τη δυνατότητα στους έξυπνους εργοδότες να καταβάλουν τις προσπάθειές τους για να προωθήσουν και να υποστηρίξουν τις γυναίκες ως μαγνήτη για την προσέλκυση νέων ταλέντων.

Γιατί οι εταιρείες χρειάζονται περισσότερες γυναίκες Leaders

Το Forbes συνεργάστηκε με την εταιρεία έρευνας αγοράς Statista για να εντοπίσει τις εταιρείες που πρωτοστατούν στην προσπάθεια υποστήριξης των γυναικών εντός και εκτός του εργατικού τους δυναμικού με την εναρκτήρια κατάταξη των Κορυφαίων Εταιρειών Φιλικών προς τις Γυναίκες στον κόσμο.

Η λίστα καταρτίστηκε με έρευνα σε 85.000 γυναίκες σε 40 χώρες. Οι συμμετέχουσες στην έρευνα κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τους εργοδότες τους με κριτήρια όπως η ισότητα των αμοιβών και η γονική άδεια. Η Statista ζήτησε επίσης από τις γυναίκες να αξιολογήσουν πώς οι εταιρείες χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες και τα μηνύματά του μάρκετινγκ: για την προώθηση της ισότητας των φύλων ή για τη διαιώνιση των αρνητικών στερεοτύπων; Λήφθηκε επίσης υπόψη η εκπροσώπηση σε επίπεδο εκτελεστικών και διοικητικών συμβουλίων.

Κάποιοι στόχοι παραμένουν άπιαστοι. Από τις 300 κορυφαίες εταιρείες, μόνο 20 διευθύνονται από γυναίκες. Η μία είναι η Hershey Co., η οποία κατέκτησε τη Νο. 1 θέση. Η διευθύνουσα σύμβουλος η Michele Buck έγινε η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε την εταιρεία στα 127 χρόνια ιστορίας της. Σήμερα, οι γυναίκες αποτελούν το 42% του διοικητικού συμβουλίου των επιχειρήσεων με έδρα την Πενσυλβάνια. Έως το 2025, στοχεύει να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών στο εργατικό δυναμικό της στο 50% και στην ηγεσία στο 42%, από το σημερινό 48% και 37%. Αφού πέτυχε ισότητα αμοιβών στις ΗΠΑ το 2020, η Alicia Petross, η chief diversity officer της Hershey, δηλώνει ότι η εταιρεία στοχεύει τώρα να μειώσει το χάσμα στις αμοιβές της παγκοσμίως. Η ισότητα των αμοιβών είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση ότι οι γυναίκες θα συνεχίσουν να προοδεύουν σε αυτόν τον κλάδο και σε άλλους.

Για να επιτύχει τους στόχους της, η Hershey ξεκίνησε στο απόγειο της πανδημίας μια πρωτοβουλία που ονομάζεται Pathways Project —ένα πενταετές σχέδιο για να κάνει τον χώρο εργασίας και τις κοινότητές της πιο περιεκτικούς— και την εφαρμογή HSY Care Connect. Το προϊόν μιας συνεργασίας μεταξύ της ομάδας ανθρώπινου δυναμικού και της ομάδας επιχειρηματικών πόρων γυναικών, η εφαρμογή παρέχει πόρους φροντίδας παιδιών, μεταφοράς, διδασκαλίας και φροντίδας ηλικιωμένων.

Η Estée Lauder Cos. έχει επίσης θέσει τη φιλανθρωπία ως προτεραιότητα. Από το 1989, όταν η Evelyn Lauder, νύφη του ιδρυτή της εταιρείας, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, η φημισμένη εταιρεία καλλυντικών έχει δεσμευτεί να ευαισθητοποιήσει την υγεία του μαστού (η Lauder πιστώνεται ότι βοήθησε στη δημιουργία της εμβληματικής ροζ κορδέλας) και χρήματα για έρευνα, δωρίζοντας περισσότερα από 108 εκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

It’s about time! Μετά από 92 χρόνια λειτουργίας, το Fortune ορίζει την Alyson Shontell ως την πρώτη γυναίκα αρχισυντάκτρια

Πιο πρόσφατα, το brand με έδρα τη Νέα Υόρκη συνεργάστηκε με την Amanda Gorman για δημιουργήσει με την Estée Lauder μια πρωτοβουλία 3 εκατομμυρίων δολαρίων για τον αλφαβητισμό για γυναίκες και κορίτσια. Έχει επίσης ενταχθεί στην Πρωτοβουλία Five for 5 του Ιδρύματος Ηνωμένων Εθνών, μέσω της οποίας έχει δεσμευτεί να επιτύχει στόχους όπως η επίτευξη της ισότητας των αμοιβών των φύλων έως το 2023 και η επέκταση των ευκαιριών ανάπτυξης ηγεσίας των γυναικών. Η Sara Moss, αντιπρόεδρος της εταιρείας, λέει ότι έχει ήδη εφαρμόσει ένα πρόγραμμα καθοδήγησης, καθώς και μια ομάδα εργασίας που επικεντρώνεται στην επέκταση των παροχών, όπως η φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων, που θα προωθήσει την ισότητα των φύλων.

«Έχουμε την κουλτούρα, καθώς και τη στρατηγική και, ειλικρινά υποστηρίζουμε τις γυναίκες», λέει η Moss, σημειώνοντας ότι το 82% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της εταιρείας είναι γυναίκες. Οι γυναίκες κατέχουν το 59% των θέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο αντιπροέδρων και άνω, και το 44% των θέσεων του διοικητικού συμβουλίου. «Αυτό λέει στις γυναίκες που κοιτάζουν την εταιρεία ότι μπορείς να είσαι επιτυχημένος, μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις σε αυτή την εταιρεία γιατί το έχουμε αποδείξει. Όχι μόνο φέτος ή πέρυσι, αλλά κατά τη διάρκεια της ιστορίας της».

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε:

Για τα αποτελέσματα της λίστας, η Statista ρώτησε 85.000 γυναίκες σε 40 χώρες. Όλες οι έρευνες ήταν ανώνυμες, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να μοιραστούν ανοιχτά τις απόψεις τους. Ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες να αξιολογήσουν την απόδοση των εργοδοτών τους με βάση τα κριτήρια που σχετίζονται με το φύλο και την προθυμία τους να συστήσουν τον εργοδότη τους σε άλλους. Τους ζητήθηκε επίσης να αξιολογήσουν άλλους εργοδότες στους αντίστοιχους κλάδους τους. Η Statista ζήτησε επίσης από τους ερωτηθέντες να βαθμολογήσουν τις εταιρείες με βάση την εταιρική τους ευθύνη, τις εκστρατείες μάρκετινγκ και την αντίληψη του κοινού, ως προς την ισότητα των φύλων. Η τελική λίστα κατατάσσει τις 300 εταιρείες που έλαβαν τις περισσότερες συστάσεις και διαθέτουν τα διοικητικά συμβούλια και τις θέσεις στελεχών με τη μεγαλύτερη ποικιλία φύλου.

Η Κυβέρνηση του Joe Biden απαρτίζεται από σπουδαίες γυναίκες- H Janet Yellen στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

Δες παρακάτω τις 20 πιο φιλικές προς τις γυναίκες εταιρείες για το 2021:

The Hershey CompanySouthwest AirlinesMiele GruppeSkanskaCitrix SystemsSpotify TechnologyMerck KGaA DarmstadtAptarGroupZoom Video CommunicationsIberdrolaIlluminaVFFlowserveHasbroDiageoH-E-BDe’LonghiInternational Airlines GroupThe Estée Lauder CompaniesSalesforce.com

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι κοινό έχουν οι γυναίκες που δουλεύουν στην Estée Lauder και στο Spotify; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Estée Lauder,Spotify