Τι είναι τα pink flags σε μια σχέση; Πότε τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και πότε πρέπει πραγματικά να απομακρυνθείς

13:00 23/1/2023 - Πηγή: iPop

Τον τελευταίο καιρό έχουμε συνηθίσει να ακούμε για τα red flags, για τα προειδοποιητικά σημάδια στην αρχή ή στην διάρκεια μιας σχέσης που μας δείχνουν ότι αυτό το άτομο δεν κάνει για εμάς και χάνουμε το χρόνο μας. Πολλοί μπορεί να αγνοούν αυτές τις μικρές λεπτομέρειες τυφλωμένοι από τον έρωτα, γεγονός που μπορεί να έχει ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα στο μέλλον. Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη κατηγορία με “σημαιάκια” τα οποία είναι αρκετά δυσδιάκριτα για όλους: Τα pink flags. Τι είναι τα pink

flags και ποια η διαφορά τους απ’ τα red flags;

Τι είναι τα pink flags και πώς να τα ξεχωρίσεις από τα επικίνδυνα red flags

Σύμφωνα με τον Ness Cooper, κλινικό σεξολόγο και σύμβουλο σχέσεων στο The Sex Consultant, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν πρόκειται για τον εντοπισμό των pink flags σε μια σχέση. Οι «ροζ» σημαίες είναι «σημαίες που μερικές φορές μπορεί να φαίνονται σαν κόκκινες μέχρι να γνωρίσεις πραγματικά το άτομο και τους λόγους πίσω από αυτές. Είναι κάτι που σε κάνει στην αρχή να ανησυχείς για την σχέση αλλά στην πορεία καταλαβαίνεις ότι είναι εντάξει».

Σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια καρμική σχέση και δεν είναι πάντα για καλό!

Το να έχεις για παράδειγμα ένα διαφορετικό love language από το ταίρι σου, αντίθετες πολιτικές απόψεις ή διαφορετικές αξίες όσον αφορά την οικογένεια μπορεί να θεωρούνται ροζ σημαίες. Θα μπορούσαν να είναι κάτι που σε απωθεί αρχικά αλλά στην συνέχεια αντιλαμβάνεσαι ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα στην σχέση. Ωστόσο, οι ροζ σημαίες είναι κάποια πράγματα που στην αρχή μπορείς εύκολα να μην γνωρίζεις ή να πρέπει να τα αναζητήσεις για να τα ανακαλύψεις. Τα διαφορετικά ενδιαφέροντα ή η φιλιά με τους πρώην μπορεί ν θεωρηθεί ροζ σημαία. Κάποιες μπορεί να παρουσιάζουν μια πτυχή του συντρόφου σου που να σε βάζει σε σκέψεις ή να σε απωθεί και εκεί παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα.

Μήπως είσαι σε μια κακοποιητική σχέση και δεν το καταλαβαίνεις; Μια ιστοριούλα σαν παραμύθι μπορεί να σου θυμίσει τη ζωή σου

PexelsΠοια είναι η διαφορά με τα red flags;

Είναι σημαντικό όμως να ξεχωρίσουμε πως οι συμπεριφορές με κόκκινη σημαία είναι συχνά πολύ πιο σοβαρές και θα μπορούσαν να έχουν συνέπειες που αφήνουν βαθύ συναισθηματικό αντίκτυπο. Ενώ μια ροζ σημαία μπορεί να μοιάζει με έλλειψη επικοινωνίας ή με διαφορετικές κοινωνικές συνήθειες, οι κόκκινες σημαίες περιλαμβάνουν χειριστική συμπεριφορά και τοξικότητα.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι οι ροζ σημαίες δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι η σχέση σας είναι καταδικασμένη. Μερικά από τα pink flags είναι όντως διαχειρίσιμα και μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να τα αντιμετωπίσετε χωρίς καμία σημαντική θυσία. Ωστόσο, αν δεν μπορείς να ξεπεράσεις τα pink flags που ορθώνονται στον δρόμο σου είναι πιθανό σημάδι ότι πρέπει να βάλεις ένα τέλος στην σχέση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι είναι τα pink flags σε μια σχέση; Πότε τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και πότε πρέπει πραγματικά να απομακρυνθείς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα