Τι είναι ο χρυσός κανόνας «90-10» στο μανικιούρ;

13:03 26/9/2019 - Πηγή: iPop

Μια απ’ τις μεγάλες διαφορές ενός κορυφαίου μανικιούρ κι ενός μέτριου είναι το σχήμα στα νύχια. Και με αυτό δεν εννοούμε αν εσύ τα θέλεις τετραγωνισμένα ή αμυγδαλωτά, κοντά ή μακριά. Ο κανόνας στο μανικιούρ που πρέπει όλες να ακολουθούμε. 

Είτε τα φτιάχνεις μόνη σου, είτε κάποιος άλλος το κάνει για σένα, ο κανόνας για το μανικιούρ είναι ένας και είναι το 90-10 κι έχει να κάνει με την απόφασή σου κάθε φορά να κόψεις τα νύχια σου και να τα λιμάρεις, δίνοντάς τους το σχήμα που εσύ θέλεις.

Και δεν χρειάζεται να βασίζεσαι στην τύχη… ή στη διάθεση του κάθε μανικιουρίστα για να πετύχεις

το τέλειο αποτέλεσμα. Το μυστικό κρύβεται πάντα στον κανόνα 90-10.

Ποιος είναι αυτός ο χρυσός κανόνας στο μανικιούρ;

90-10 αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Θα σου λύσουμε την απορία ευθύς αμέσως. Ο κανόνας 90-10 αναφέρεται στην ακριβή αναλογία του πόσο θα πρέπει να κόψεις τα νύχια σου και πόσο θα πρέπει να τα λιμάρεις. Γιατί λιγάκι σε αυτήν την αναλογία το χάνουμε και τελικά δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ποιο είναι, λοιπόν, το ποσοστό που πρέπει να κόβεις τα νύχια σου και ποιο το ποσοστό που πρέπει να τα λιμάρεις; Το 90% πρέπει να βασίζεται στο κόψιμο του νυχιού και το 10% στη λίμα ώστε να δώσεις το επιθυμητό σχήμα. Εμείς πάντως είμαστε υπέρ του τετραγωνισμένου σχήματος και όχι τόσο του αμυγδαλωτού που βεβαίως κάνει τα νύχια σου να φαίνονται πιο μακριά.

Μάθε μπορείς μπορείς να κάνεις μόνη σου μανικιούρ στο σπίτι σε χρόνο dt!

Ποια είναι η λογική πίσω από αυτήν την αναλογία;

Είναι πολύ απλό! Όσο λιγότερο χρειάζεται να λιμάρεις τα νύχια σου τόσο πιο εύκολο (αλλά και ακριβές) θα είναι να δώσεις το σχήμα που θέλεις. Επειδή ποιος από εμάς δεν έχει κουραστεί να κάνει την λίμα μπρος και πίσω ξανά και ξανά και να προσπαθεί να φτιάξει το σχήμα, ενώ οι άκρες πάντα λιγάκι θα ξεφεύγουν;;;

unsplash/David Fanuel

Και μετά λιμάρεις άλλο λίγο… κι άλλο λίγο για να διορθώσεις το λάθος που έκανες και τελικά καταλήγεις με μικροσκοπικά νύχια με μέτριο σχήμα! Έχει συμβεί σε όλους!

Για να κάνεις, λοιπόν, τη ζωή σου πιο εύκολη και να μπορείς να κόψεις και να λιμάρεις τα νύχια σου πιο εύκολα και σωστά, με μεγαλύτερη ακρίβεια, ο κανόνας 90-10, 90% νυχοκόπτης και 10% λίμα, θα σου φανεί σωτήριος!

Bonus: Αυτό ισχύει τόσο για τα δάχτυλα των χεριών όσο και για τα δάχτυλα των ποδιών.

Διαβάστε επίσης:

Λάθη στο μανικιούρ που καταστρέφουν τα νύχια σου!

Photo: unsplash/Jonathan Safa

Το άρθρο Τι είναι ο χρυσός κανόνας «90-10» στο μανικιούρ; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα