Τι έδειξε έρευνα για τις γυναίκες που φορούν βαρύ makeup;

11:41 31/1/2020 - Πηγή: iPop

Οι γυναίκες με βαρύ μακιγιάζ το κάνουν γιατί τους αρέσει, γιατί νιώθουν πιο άνετα και με αυτοπεποίθηση. Μάλλον. Τι έδειξε, όμως, έρευνα για αυτές τις γυναίκες;

Οι γυναίκες με βαρύ μακιγιάζ έγιναν αντικείμενο μελέτης. Και σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι γυναίκες που επιλέγουν αυτό το μακιγιάζ θεωρούνται λιγότερο “ανθρώπινες” και δεν τις παίρνουν πολύ σοβαρά!

Συγκεκριμένα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.000 συμμετέχοντες από την Αμερική και την Αγγλία και κλήθηκαν να αξιολογήσουν τα πρόσωπα των γυναικών με ή χωρίς βαρύ

μακιγιάζ. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ήταν ετεροφυλόφιλοι και το δείγμα περιελάμβανε γυναίκες και άνδρες. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιλήφθηκαν ότι τα πρόσωπα των γυναικών με βαρύ μακιγιάζ έδειχναν να έχουν λιγότερο ανθρώπινη προσωπικότητα, λιγότερη εμπειρία, λιγότερη ικανότητα, λιγότερη ζεστασιά και λιγότερη ηθική απ’ ό, τι τα πρόσωπα χωρίς μακιγιάζ!

Freepik

Τα αποτελέσματα ήταν ίδια και όταν έβλεπαν φωτογραφίες μοντέλων ή απλών γυναικών. Επιπλέον, η έντονη σκιά στα μάτια ενίσχυε τα παραπάνω χαρακτηριστικά από ότι το κραγιόν. Αποτελεί, λοιπόν, και μια επιστημονική απόδειξη ότι η φυσική εμφάνιση είναι καλύτερη;

Τελικά το μακιγιάζ κάνει τις γυναίκες να φαίνονται μικρότερες;

Να σημειωθεί πως έρευνα από τα Πανεπιστήμια Université libre de Bruxelles στο Βέλγιο και Subtle Prejudice Lab στο Πανεπιστήμιο Nebraska-Lincoln, ανέφερε πως οι γυναίκες που πόζαραν κι έδειχναν εσκεμμένα λίγο τα εσώρουχά τους έδειχναν επίσης, λιγότερο ανθρώπινες, με λιγότερες ικανότητες και πιο χαμηλή ηθική.

Και η διαφορά απ’ το μακιγιάζ δεν είναι μεγάλη, καθώς -σύμφωνα με τις έρευνες- πιθανότατα να είναι ένα κοινό εργαλείο για τις γυναίκες προκειμένου να ενισχύσουν την εμφάνισή τους. Και φυσικά, οι γυναίκες που φορούν makeup, βάφουν τα μαλλιά τους και αφήνουν περισσότερο ακάλυπτο το δέρμα τους είναι πιο ελκυστικές σε πιθανούς συντρόφους.

Pixabay

Ωστόσο, τα γεμάτα, έντονα,κόκκινα χείλη, τα έντονα μάτια, οι μακριές και ψεύτικες βλεφαρίδες, τα κόκκινα μάγουλα δεν είναι κοινωνικά πρότυπα, αλλά μάλλον σημάδια για γονιμότητα! Οι άνδρες δίνουν προσοχή στην ανάγνωση αυτών των λεπτών σημάτων του προσώπου και του σώματος.

Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει πως οι γυναίκες ψάχνουν διαρκώς για την προσοχή ενός άνδρα ή για να προσελκύσουν έναν νέο σύντροφο. Αν ρωτήσεις μια γυναίκα γιατί το κάνει, θα σου πει απλώς γιατί είναι ωραίο.

Η ερώτηση είναι, λοιπόν, οι γυναίκες σκοπίμως κάνουν τους εαυτούς τους να φαίνονται λιγότερο «ανθρώπινοι» αν αυτό τους κάνει ένα σύμβολο έλξης; Ουσιαστικά, τις κάνει «κούκλες»; Για να χρησιμοποιήσουμε και μια φράση που συχνά λέμε και ακούμε, χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν σου αρέσει να κάνεις με το πρόσωπό σου και όποιο μακιγιάζ κι αν σου αρέσει να χρησιμοποιείς καλό είναι να το αποφεύγεις σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Διαβάστε επίσης:

Και τελικά οι άντρες φοβούνται ή γοητεύονται απ’ τις γυναίκες σε θέσεις εξουσίας;

Το άρθρο Τι έδειξε έρευνα για τις γυναίκες που φορούν βαρύ makeup; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα