Η Κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να καλύψει επικουρικές και μερίσματα

09:19 27/12/2015 - Πηγή: iPop

Τρόπους να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις, που έχει απέναντι στους πολίτες της χώρας, ψάχνει η Κυβέρνηση. Τα οικονομικά δεν είναι καλά και έτσι, αναζητούνται τρόποι να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν για να πληρωθούν επικουρικές και μερίσματα.

Τι αναμένεται να συμβεί;

Τη νύφη φαίνεται να την πληρώνει το Ασφαλιστικός κουμπαράς, δηλαδή, το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του ΑΚΑΓΕ αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να δοθούν στους δικαιούχους οι επικουρικές συντάξεις και να γίνει κάλυψη των

αναγκών που υπάρχουν στην καταβολή μερισμάτων.

Πόσα χρήματα πλεόνασμα έχει το ΑΚΑΓΕ;

Για το 2016 το ταμειακό του υπόλοιπο ανέρχεται στα 468 εκατ. ευρώ.

Τι αναφέρει υπουργική απόφαση;

Σε υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από κοινού από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, αλλά και τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, για τα έσοδα του επόμενου έτους υπάρχει η εκτίμηση πως θα ανέλθουν στα 1,403 δισ. ευρώ.

Πόσες, όμως, θα είναι οι δαπάνες;

Αναμένεται να φτάσουν τα 935 εκατ. ευρώ κάτι που αυτομάτως σημαίνει την μείωση του ταμειακού πλεονάσματος στα 468 εκατ. ευρώ.

Τι είχε πει ο Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο;

Στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως δε θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στις συντάξεις.

Τι ακριβώς είναι το ΑΚΑΓΕ;

Πρόκειται για ένα ταμείο το οποίο έχει ως στόχο του την συγκέντρωση κεφαλαίων έτσι ώστε να μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των αποθεματικών αναφορικά με την Κοινωνική Ασφάλιση.

The post Η Κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να καλύψει επικουρικές και μερίσματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα