Θλάση ή διάστρεμμα; Μάθε πώς να τα ξεχωρίζεις

19:26 13/1/2017 - Πηγή: iPop

Η θλάση και το διάστρεμμα είναι δύο κακώσεις που συμβαίνουν πολύ συχνά, όμως, λίγοι άνθρωποι ξέρουν την διαφορά τους και είναι σε θέση να τις ξεχωρίζουν!

Παρόλα αυτά, ειδικά εάν γυμνάζεσαι συστηματικά, το να ξέρεις τη διαφορά θα σου φανεί πολύ σημαντικό, τόσο για εσένα τον ίδιο, όσο και για να βοηθήσεις κάποιον που έχει ανάγκη από βοήθεια.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι είναι θλάση και τι διάστρεμμα και με ποιο τρόπο μπορείς να τα ξεχωρίσεις!

Σύμφωνα με τον ορισμό, η θλάση είναι ο τραυματισμός των μυών, δηλαδή η ρήξη μυός.

Απ’

την άλλη, το διάστρεμμα είναι η ρήξη του αρθρικού θύλακα ή των συνδέσμων.

Το διάστρεμμα συμβαίνει συνήθως στον αστράγαλο, τον γόνατο ή τον καρπό. Η θλάση συμβαίνει συχνότερα στο κάτω μέρος της πλάτης ή στο πίσω μέρος του μηρού.

Τα συμπτώματα των δύο κακώσεων είναι παρόμοια, πόνος και πρήξιμο, όμως, υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις από τι απ’ τα δύο υποφέρεις.

Όταν έχεις διάστρεμμα, νιώθεις πόνο όταν προσπαθείς να κινήσεις την άρθρωση και είναι πιθανό να ακούς ένα «κρακ» στην άρθρωση που έχει την ζημιά.

Η θλάση δεν σου επιτρέπει να μετακινήσεις με ευκολία τον τραυματισμένο μυ, ενώ είναι πιθανό να έχεις σπασμούς ή κράμπες στο σημείο.

Εάν ο τραυματισμός σου είναι ελαφρύς, τότε πιθανόν απλά η ξεκούραση να είναι αρκετή, όμως, σε κάθε άλλη περίπτωση καλό είναι να συμβουλευτείς έναν ορθοπεδικό.

Photo: Getty

The post Θλάση ή διάστρεμμα; Μάθε πώς να τα ξεχωρίζεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα