Ο Ακιντζί διαχωρίζει τη θέση του απ’ τον Ερντογάν: Δεν υπάρχουν θέματα «ταμπού» τις συνομιλίες για το Κυπριακό

18:44 13/1/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί πριν λίγες ώρες ο Ταγίπ Ερντογάν να απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων απ’ την Κύπρο, προκαλώντας την αντίδραση της ελληνοκυπριακής πλευράς, ωστόσο, ο Μουσταφά Ακιντζί φαίνεται πως διαχωρίζει την θέση του από εκείνη του Τούρκου Προέδρου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου απ’ την Γενεύη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν θέματα «ταμπού» στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για την επίλυση του Κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο

Μουσταφά Ακιντζί συνέχισε τονίζοντας πως εάν υπάρχουν θέματα «ταμπού», τότε δεν γίνεται να προχωρήσει η συζήτηση.

Αν λέμε ότι αυτά τα ζητήματα είναι ταμπού, ότι δεν μπορούμε ούτε καν να τα συζητήσουμε και ότι όλα θα έπρεπε να παραμείνουν ως έχουν, αυτό δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υπογράμμισε πως οι προτάσεις δεν θα πρέπει να αντιλαμβάνονται από καμία πλευρά ως «απειλή» και οι λύσεις πρέπει να είναι αποδεκτές και απ’ τις δύο πλευρές με στόχο «η τελική συμφωνία να βρίσκει σύμφωνους τόσο τους Ελληνοκύπριους όσο και τους Τουρκοκύπριους».

Ο Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας νωρίτερα τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ανέφερε πως «η Ελλάδα το έβαλε στα πόδια στη Γενεύη», είπε :«Στα πόδια το έβαλαν αυτοί που έφυγαν. Εμείς είμαστε ακόμα εδώ. Σήμερα ήταν προγραμματισμένη πολιτική συζήτηση».

The post Ο Ακιντζί διαχωρίζει τη θέση του απ’ τον Ερντογάν: Δεν υπάρχουν θέματα «ταμπού» τις συνομιλίες για το Κυπριακό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα