Θετική κατεύθυνση τις συζητήσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης βλέπει ο Μοσκοβισί

09:21 26/11/2016 - Πηγή: iPop

Για τη δεύτερη αξιολόγηση και συγκεκριμένα για τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται για το κλείσιμο της μίλησε ο Π. Μοσκοβισί ο οποίος επισήμανε, πως βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην ΕΡΤ το βράδυ της Παρασκευής ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. αναφέρθηκε σε ό,τι αφορά το χρέος, και δήλωσε συγκεκριμένα πως «αν οι ελληνικές αρχές αναλάβουν τις ευθύνες τους, θα έπρεπε κι εμείς να αναλάβουμε

τις δικές μας».

Ο Π. Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι είναι βέβαιος, πως το ελληνικό πρόγραμμα εισέρχεται σε μία νέα φάση, αυτή της επιτυχίας, ενώ μιλώντας για το ΔΝΤ δήλωσε, πως το χρειαζόμαστε, καθώς, όπως ανέφερε ότι προσφέρει σταθερότητα.

Ο Ευρωπαίος Επίπτροπος παράλληλα στάθηκε στην ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος, έτσι ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη, να αυξηθούν οι επενδύσεις αλλά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, μέσω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ υπενθύμισε την πρόβλεψη της Κομισιόν για ανάπτυξη ύψους 2,7% του ΑΕΠ.

Εν συνεχεία παραδέχθηκε, πως είναι δύσκολες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες είναι πολλές και σημείωσε «η ανταμοιβή θα έρθει με την ανάπτυξη, την εμπιστοσύνη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Για το χρέος:

Ο Π. Μοσκοβισί έκανε ειδική αναφορά στο χρέος για το οποίο και εξέφρασε την ελπίδα, πως αναμένεται να έρθει συμφωνία.

Κλείνοντας τη συνέντευξη του δήλωσε, πως το Eurogroup πρέπει να συζητήσει γι’ αυτά τα θέματα εντός του 2016.

Διαβάστε επίσης:

Βέβαιος ο Μοσκοβισί πως το ελληνικό πρόγραμμα εισέρχεται σε νέα φάση

The post Θετική κατεύθυνση τις συζητήσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης βλέπει ο Μοσκοβισί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα