Θες να ξεκινήσεις να τρως υγιεινά αλλά δεν ξέρεις πώς; Οι ευκολότεροι τρόποι για να βελτιώσεις τη διατροφή σου!

20:16 4/4/2021 - Πηγή: iPop

Φυσικά γνωρίζεις ότι η κατανάλωση υγιεινών τροφών πρέπει να γίνει ένας δια βίου στόχος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να το καταφέρεις. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν εκατοντάδες εύκολοι τρόποι για να βελτιώσεις τη διατροφή σου με μηδενική προσπάθεια. Εδώ είναι μερικοί για να ξεκινήσεις!

Σταμάτα, λοιπόν, να κάνεις διατροφικά λάθη που σε βλάπτουν και ξεκίνα να προσέχεις λίγο παραπάνω τι τρως. Πώς να βελτιώσεις τη διατροφή σου εύκολα και απλά;

Βάλε λαχανικά στα σάντουιτς σου!

Αυτός

είναι ο πιο εύκολος τρόπος, φτιάξε το σάντουιτς ή το τοστ σου και βάλε λίγη πρασινάδα μέσα! Οι σαλάτες και γενικά τα λαχανικά δεν έχουν κάποια έντονη γεύση, άρα μπορεί να μην καταλάβεις καν ότι έβαλες μαρούλι ή ρόκα στο τοστάκι του πρωινού σου.

6 διατροφικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις. Ανάλαβε δράση και κάνε τη διαφορά για το παρόν και το μέλλον!

Χρησιμοποίησε κόκκινα πιάτα!

Ναι σωστά διάβασες! Η υγεία σου μπορεί να διαφοροποιηθεί προς το καλό από το χρώμα του σερβίτσιου σου! Μια μελέτη για την όρεξη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που τρώνε από κόκκινα πιάτα (… άντε και του μπλε) τείνουν να τρώνε λιγότερο από εκείνους που τρώνε σε πιάτα άλλου χρώματος. Οι ερευνητές λένε ότι θα μπορούσε να είναι επειδή οι εγκέφαλοί μας συνδέουν το κόκκινο χρώμα με τη διακοπή-άρα τα κόκκινα πιάτα σημαίνουν τη διακοπή του φαγητού.

Freepik Φάε Sushi

Το Office for National Statistics ανέλυσε τη διάρκεια ζωής των γυναικών σε 21 διαφορετικές χώρες και διαπίστωσε ότι οι γυναίκες από την Ιαπωνία ζουν περισσότερο. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υγιεινή διατροφή τους: Τρώνε πολλά λαχανικά, ψάρια, και πράσινο τσάι, τα οποία είναι βαρυφορτωμένα με ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες.

Spice It Up

Οι άνθρωποι τρώνε 30% λιγότερο όταν βάζουν πιπεριές τσίλι στα φαγητά τους από ό,τι όταν δεν το κάνουν, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πιπεριές είναι τόσο πικάντικες που δημιουργούν τη διάθεση να θέλεις να απολαύσεις περισσότερο τη γεύση του γεύματός σου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβραδύνεις το ρυθμό σου και να μασάς περισσότερο κάθε μπουκιά και ως εκ τούτου, να τρως λιγότερο συνολικά. Nice!

Unsplash/Le CreusetΒάλε στο πρωινό σου τους κρόκους των αυγών

Ομελέτα με ασπράδι αυγού το πρωί; Δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ένα πρωινό υψηλό σε λιπαρά και χαμηλό σε υδατάνθρακες μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις ένα υγιές βάρος. Αυτό συμβαίνει γιατί ένα πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες προκαλεί χάος στα επίπεδα της γλυκόζης, οπότε πεινάς στην πορεία της μέρας νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε. Βέβαια, με μέτρο κι όχι κάθε μέρα!

Βάλε κανέλα όπου μπορείς

Έρευνες έχουν συνδέσει αυτό το μπαχαρικό με τη μείωση του σακχάρου στο αίμα, και έχουν δείξει επίσης ότι είναι γεμάτο με πολυφαινόλες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Δεδομένου ότι είναι τόσο εύκολο να βάλεις κανέλα στα δημητριακά, στον καφέ, στο γιαούρτι καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει λόγος να την αποφεύγεις.

Πώς θα υιοθετήσεις μια ισορροπημένη διατροφή; Τα tips που χρειάζεσαι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θες να ξεκινήσεις να τρως υγιεινά αλλά δεν ξέρεις πώς; Οι ευκολότεροι τρόποι για να βελτιώσεις τη διατροφή σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα