Θεοδωράκης: Σας είχαμε πει τι να κάνετε. Τώρα απειλούμαστε με έξοδο από την Σενγκεν

21:32 24/2/2016 - Πηγή: iPop

Κατηγορίες εναντίον της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Σ. Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής. Τόνισε πως ο ίδιος είχε κάνει προτάσεις στην Κυβέρνηση σχετικά με την διαχείριση του προσφυγικού, τις οποίες δεν άκουσε και τώρα η χώρα απειλείται με έξοδο από την Σένγκεν. Ο αρχηγός του Ποταμιού υπογράμμισε την ανάγκη να διαχωρίζονται οι πρόσφυγες από τους μετανάστες και οι τελευταίοι να γυρίζουν στην πατρίδα τους.

«Όλοι γνωρίζουμε τα εγκληματικά λάθη της Κυβέρνησης για τους πρόσφυγες, πρέπει να γυρίσουμε

σελίδα και να μην κοιτάξουμε πίσω, να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μπροστά μας, να ενώσουμε τις φωνές μας και να μας ακούσει η Ευρώπη», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Σ. Θεοδωράκης.

Σημείωσε πως πριν 10 μήνες είχε πει στον Πρωθυπουργό τι έπρεπε να κάνει και σχολίασε πως «τώρα τρέχουμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα με τον μεγάλο κίνδυνο να απειλούμαστε με έξωση από την Σένγκεν».

Τι προτείνει το Ποτάμι;

«Προτείνουμε σύσταση εθνικής επιτροπής δράσης, ένα εθνικό συντονιστή ο οποίος θα απευθύνεται και θα λογοδοτεί στον Πρωθυπουργό, δεν φτάνει ο υπουργός μετανάστευσης και μιλήσαμε για την ύπαρξη πλειοψηφίας ώστε να πιεστούν να δεχθούν τις προτάσεις Γιούνκερ.

Η χώρα μας θα πρέπει να επιμείνει και να βάλει στην Ευρώπη ζητήματα όπως ότι οι πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη και θα πρέπει να κατανέμονται σε όλα τα κράτη. Θα πρέπει τολμηρά με την συνεργασία της Frontex, την βοήθεια των ευρωπαϊκών χωρών οι μετανάστες να διαχωρίζονται αμέσως από τους πρόσφυγες και να επιστρέφουν στην χώρα από όπου ήρθαν».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε πως το κόμμα του υποστηρίζει την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην φύλαξη των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων. «αν βεβαιωθεί ότι οι πάγιες θέσεις μας δεν αμφισβητούνται το ΝΑΤΟ θα πρέπει να έχει λόγο».

Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε πως είναι υπέρ της επιστροφής στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο και της παροχής ευρωπαϊκού ασύλου σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

«Το προσφυγικό ξεπερνάει τις δυνάμεις της χώρας», τόνισε και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να φτιάξουμε ένα μέτωπο με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τις ξενοφοβικές αποφάσεις.

Θα πρέπει να προσέξουμε γιατί όσο καθυστερούμε χάνονται και άλλες ζωές στο Αιγαίο και η Ελλάδα γεμίζει στρατόπεδα και δεν εννοώ μόνο τα κέντρα φιλοξενίας, αλλά τα στρατόπεδα σε όλη την χώρα».

Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ.

Να συγχαρώ την ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση της σπείρας των εκβιαστών, υπάρχει μία ομάδα αστυνομικών που αντιστέκονται και παράγουν έργο

Για το δημόσιο, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως: «Τα πράγματα στο δημόσιο είναι πιο απλά, αν πούμε πως όλα θα είναι διαφανή και θα γίνονται με διαγωνισμούς τελειώσαμε. Ολα θα μπουν σε μια σειρά. Να υπάρχει ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό που να δικαιούνται οι υπουργοί και όλοι οι υπόλοιποι να μπαίνουμε με διαγωνισμό».

Photo: ©INTIMEnews/ ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

The post Θεοδωράκης: Σας είχαμε πει τι να κάνετε. Τώρα απειλούμαστε με έξοδο από την Σενγκεν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα