Θεοδωράκης : Δε θα στηρίξουμε à la carte μια κακή κυβέρνηση

12:50 24/2/2016 - Πηγή: iPop

Δριμεία επίθεση εναντίον της ελληνικής Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας πως μια κακή κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει στήριξη à la carte.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε σχετικά με το ενδεχόμενο στήριξης της ελληνικής Κυβέρνησης : «à la carte στήριξη δεν υπάρχει. Ψήφισέ μου το ασφαλιστικό για να σπαταλάω εγώ εκατομμύρια στις ΔΕΚΟ με ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να

τις διοικήσουν. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Θέλει η κυβέρνηση να μοιραστεί με τις δημιουργικές, υπεύθυνες δυνάμεις της Βουλής την ευθύνη για μια δύσκολη πορεία; Αυτή είναι η δική μας η θυσία γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε απ’ έξω και να πετροβολάμε. Αυτό που έκανε για χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε πως είμαστε εδώ να βοηθήσουμε, με την προϋπόθεση πως υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο».

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε πως προτιμάει νέες εκλογές αντί μιας ευρύτερης Κυβέρνησης, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Όταν πιεστεί πολύ το πολιτικό σύστημα και καταλάβει ότι η χώρα δεν έχει επόμενη μέρα, νομίζω ότι δεν θα ζητάει εκλογές αλλά το να βρεθούν λύσεις».

Ερωτώμενος τώρα για το ποιες είναι οι εντυπώσεις του για το νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Θεοδωράκης, υπογράμμισε πως «πρέπει να το αποδείξει στην πράξη ο κ. Μητσοτάκης το μεταρρυθμιστικό προφίλ γιατί το κόμμα του είναι ένα συντηρητικό κόμμα, που βαρύνεται με πολλές από τις επιλογές που έφεραν τη χώρα στην κρίση και στη χρεοκοπία. Μπορεί να λέμε σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλα λάθη αλλά δεν ξαφνιαζόμαστε, έχουν συμβεί αυτά τα λάθη και από τους προηγούμενους. Τα σκάνδαλα έχουν συνέχεια, το κράτος έχει συνέχεια, το βαθύ κομματικό κράτος έχει συνέχεια. Αυτό είναι το κύριο μέλημα τους. Τα δικά μας παιδιά, οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας, οι επιχειρηματίες μας. Όλα αυτά όμως δεν τα εφηύρε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στοιχεία της πολιτικής και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος τώρα στις κρίσιμες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό και τη συμμετοχή των νατοϊκών δυνάμεων στη διαχείριση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, ο Επικεφαλής του Ποταμιού, σημειώνει χαρακτηριστικά πως «πρέπει να χαράξουμε μια εθνική πολιτική για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό. Ποτέ δεν είχαμε μια τέτοια πολιτική γιατί οι κυβερνώντες δεν έβλεπαν το τι συμβαίνει στα νησιά. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ καθυστερεί, όπως καθυστερεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ίσως αν δυναμώσουμε τη φωνή μας όλοι οι Έλληνες πολιτικοί σε μια ενιαία στάση και στρατηγική τα πράγματα να είναι καλύτερα για τη χώρα μας».

Τέλος, αναφερόμενος στους στόχους του επικείμενου Συνεδρίου του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Τις αποφάσεις στο Ποτάμι τις παίρνουν οι εθελοντές και τα στελέχη. Άρα την Κυριακή το μεσημέρι θα ξέρετε ποιες θα είναι οι αποφάσεις των 1200 στελεχών από όλη την Ελλάδα. Εγώ δημιούργησα, παρέα με πολλούς ανθρώπους, ένα Κίνημα το οποίο έχει σκοπό η ηγετική ομάδα να είναι πάντα υπό την αίρεση τον στελεχών του. Το συνέδριο είναι καθοριστικό αλλά τα καλά συνέδρια δεν κάνουν τα καλά κόμματα. Τα καλά κόμματα γεννιούνται από τις ιδέες. Εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε αξίες, έχουμε ιδέες, έχουμε λύσεις και πιστεύουμε ότι αυτό η κοινωνία ήδη το αντιλαμβάνεται».

Photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Θεοδωράκης : Δε θα στηρίξουμε à la carte μια κακή κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα