Έτοιμος να σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός ο Άσαντ

12:31 24/2/2016 - Πηγή: iPop

Έτοιμος να δείξει σεβασμό στην κατάπαυση του πυρός δήλωσε πως είναι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, σε επικοινωνία που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία προτάθηκε από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στη Συρία στις 27 Φεβρουαρίου τα μεσάνυχτα (ώρα Δαμασκού).

Assad tells Putin

his government will help with Syria ceasefire: https://t.co/fjz1QkiHIp pic.twitter.com/lHUWdtyAkI

Reuters Top News (@Reuters) February 24, 2016

Βέβαια, η εν λόγω ενέργεια δεν θα αφορά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αλλά επίσης και του Μετώπου Αλ Νόσρα, της οργάνωσης που είναι στην ουσία παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

President Assad confirms Syria's readiness for truce in call with Russian leader Putin, Syrian news agency says https://t.co/1GUOrMHh7m

— The Associated Press (@AP) February 24, 2016

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ τόνισε:

Δεν έχουμε ακόμη πλησιάσει αρκετά τον στόχο μας. Αλλά η συμφωνία για τη μείωση της βίας και την παύση των εχθροπραξιών, όπως αυτή συζητήθηκε στο Μόναχο, μας φέρνει πιο κοντά απ’ όσο έχουμε βρεθεί τα τελευταία χρόνια

Σημειώνεται πως έπειτα από 4 χρόνια, συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου 2016, πρόκειται να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη Συρία, σύμφωνα με εντολή που έδωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης της Δαμασκού, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

The post Έτοιμος να σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός ο Άσαντ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα