Θέλεις μια ευτυχισμένη σχέση; Γίνε εγωιστής!

17:04 2/9/2019 - Πηγή: iPop

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες κι αυτό το έχουμε βιώσει και το βιώνουμε όλοι καθημερινά. Ποιος είναι ο τρόπος για μια ευτυχισμένη σχέση; Να είσαι εγωιστής. 

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά θα σου εξηγήσουμε ακριβώς τι εννοούμε. Βλέπεις ζευγάρια που είναι τόσο ευτυχισμένα αλλά και επιτυχημένα μέσα σε μια σχέση για χρόνια κι άλλα που μπορεί να είναι σε σχέση αλλά δεν είναι ευτυχισμένοι. Πρέπει να βάλεις όρια και ο μόνος τρόπος για να το κάνεις είναι να γίνεις πιο εγωιστής.

Αυτός είναι ο τρόπος για μια ευτυχισμένη σχέση. Είναι εύκολο να κολλάς σε μια ρουτίνα αλλά

είναι σημαντικό να υπάρχει και μια ανανέωση στη σχέση κι ένα ενδιαφέρον. Κι αυτό ξεκινά από εμάς.

Σκέψου αυτό: Δεν είσαι το ίδιο άτομο που ήσουν πριν γνωρίσεις τον καλό σου. Δεν είσαι καν ο άνθρωπος που ήσουν πριν 6 μήνες. Ξεκίνα σιγά σιγά να δίνεις λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου, να δεις ποιος είσαι και ποια είναι τα όριά σου. Μόλις τα καταφέρεις να είσαι ειλικρινής και ανοιχτός με τον σύντροφό σου. Και η εμπιστοσύνη θα δυναμώσει τη σχέση.

Ο τρόπος για μια ευτυχισμένη σχέση… ο εγωισμός!

Ας μιλήσουμε λιγάκι για τα συναισθήματα…

Πόσο άνετα νιώθεις όταν εκφράζεις τα αληθινά σου συναισθήματα σε οποιαδήποτε κατάσταση με τον σύντροφό σου; Είναι συχνό να καταπιέζει κάποιος τα συναισθήματά του για να αποφύγει έναν τσακωμό αλλά αυτό δεν είναι εγωισμός. Βάζεις τις ανάγκες του συντρόφου σου πάνω από τις δικές σου και τελικά βλάπτεις την ίδια τη σχέση.

Χτίζεις δεσμούς πάνω σε ψευδείς ιδέες που ανά πάσα στιγμή θα καταρρεύσουν. Η βάση σου δεν είναι γερή κι αυτό γιατί δεν είσαι ειλικρινής με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά… Αν έχεις μια διαφορετική άποψη από τον σύντροφό σου, τότε δεν χρειάζεται να τσακωθείτε. Αντιθέτως, μπορούν να ακουστούν και οι δύο απόψεις, αφού έχουμε ελευθερία της έκφρασης και να σεβαστεί ο ένας την άποψη του άλλου. Χωρίς τσακωμούς αλλά με συζητήσεις που πραγματικά σε καλλιεργούν σαν άνθρωπο. Μην κάνεις πίσω, λοιπόν, στις απόψεις σου γιατί τότε καταλήγεις να μην είσαι εσύ!

Βάλε όρια

Σε κάθε σχέση πρέπει να υπάρχουν όρια. Ποια είναι τα πράγματα που δεν διαπραγματεύεσαι; Ποια είναι τα όρια σου; Θέλεις να βγαίνεις κάθε μέρα 10 λεπτά βόλτα μόνος σου; Θέλεις μια φορά στις 10 μέρες να βγαίνεις με τους κολλητούς; Μίλα ανοιχτά για όλα αυτά που είναι σημαντικά για σένα.

Δεν μιλάμε για κανόνες και περιορισμούς. Τα όρια είναι απλά ένας τρόπος για να προστατέψεις τον εαυτό σου. Άλλωστε πώς μπορείς να κάνεις κάποιον χαρούμενο αν δεν είσαι εσύ ο ίδιος χαρούμενος;

Όλα ξεκινούν από σένα κι αυτά τα όρια πρέπει να τεθούν όσο γίνεται πιο νωρίς για να αναπτύξεις μια υγιή σχέση. Πρέπει εσύ ο ίδιος να έχεις καταλάβει τον εαυτό σου, αν θέλεις να σε καταλάβει και ο άλλος.

To νόημα πίσω από το να γίνεις πιο εγωιστής είναι να ιδρύσεις πιο γερές και καλύτερες σχέσεις με τον εαυτό σου πριν προσπαθήσεις να μπεις σε μια σχέση. Ξεκίνα να είσαι πιο εγωιστής με όλους τους σωστούς τρόπους!

Διαβάστε επίσης:

Πώς αλλάζουν οι σχέσεις μας καθώς μεγαλώνουμε;

Photo: Unsplash/Pablo Merchán Montes

Το άρθρο Θέλεις μια ευτυχισμένη σχέση; Γίνε εγωιστής! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θέλεις, Γίνε,theleis, gine