Γιατί το Καλοκαίρι είμαστε πιο ελκυστικοί; Η επιστημονική εξήγηση!

16:02 2/9/2019 - Πηγή: iPop

Η έλξη το Καλοκαίρι μεταξύ των ανθρώπων αυξάνεται. Φταίει το ότι βγαίνουμε περισσότερο από το σπίτι μας; Είμαστε πιο χαλαροί; Ή μήπως φταίει κάτι άλλο;

Σίγουρα θα το έχεις παρατηρήσει πως η έλξη το Καλοκαίρι είναι λιγάκι διαφορετική. Γιατί άλλωστε μιλάμε για έρωτες του Καλοκαιριού; Γιατί αυτήν την εποχή του χρόνου φλερτάρεις περισσότερο αλλά και σε φλερτάρουν περισσότερο.

Είσαι πιο ελκυστική

με 40 βαθμούς Κελσίου και όχι τόσο γοητευτική με 10 βαθμούς Κελσίου; Περίπου!

Μια έρευνα βρήκε πως νιώθουμε πιο sexy, χαρούμενοι και υγιείς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο ζεστός καιρός ειδικά έχει μεγάλη επίδραση στις γυναίκες και τις κάνει να δείχνουν καλύτερες.

Η έρευνα είχε ως δείγμα 2.000 ενήλικες και επιχείρησε να αποδείξει πώς η εποχή επηρεάζει την εμφάνισή μας. Αυτό που βρήκε ήταν ότι το 73% των συμμετεχόντων βρήκε τους ίδιους ανθρώπους πιο ελκυστικούς το Καλοκαίρι παρά τον χειμώνα.

Το 72% έδειχνε πιο χαρούμενο, το 50% έδειχνε πιο υγιές και το 37% έδειχνε πως έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε και πιο ελκυστικοί το Καλοκαίρι και μόνο το 2% νιώθει καλύτερα τον Χειμώνα.

Όσον αφορά στους άνδρες, 6 στους 10 έδειχναν καλύτεροι τους χειμερινούς μήνες.

Μάλιστα, οι ερευνητές αναφέρουν πως οι single άνθρωποι μπορούν να δείχνουν πιο ελκυστικοί τονίζοντας τις εξωτερικές τους δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντά τους και χρησιμοποιώντας καλοκαιρινές φωτογραφίες στα dating sites!

Η Kate Taylor, ειδική στα θέματα σχέσεων στο match.com, δήλωσε πως είναι φυσικό να θεωρούμε πως οι άλλοι είναι πιο ελκυστικοί το καλοκαίρι. Τυπικά, όπως επισημαίνει, και τα δύο φύλα φαίνονται καλύτερα όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και είναι πιο χαλαροί… αντί όταν κρυώνουν και κουκουλώνονται με κασκόλ και καπέλα!

Και είναι λογικό το Καλοκαίρι να μας κάνει πιο όμορφους αφού…

Τρώμε καλύτερα: Αποφεύγουμε τα βαριά και ανθυγιεινά φαγητά κι επιλέγουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.Κοιμόμαστε καλύτερα: H μέρα μεγαλώνει και η νύχτα μικραίνει. Οι ώρες της ημέρας και της νύχτας και η αλλαγή τους επηρεάζουν τον ύπνο μας, σύμφωνα με έρευνες.Η υγεία μας είναι καλύτερη: Η έκθεση στον ήλιο εκτός από σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί μας δίνει απλόχερη βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία μας. Και, μεταξύ άλλων, ο ήλιος μας φτιάχνει πάντα τη διάθεση.Διαβάστε επίσης:

Αυτό δεν το περιμέναμε: Οι ελκυστικοι άνθρωποι έχουν μικρότερες σχέσεις

Photo: unsplash/Brooke Cagle

Το άρθρο Γιατί το Καλοκαίρι είμαστε πιο ελκυστικοί; Η επιστημονική εξήγηση! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα