Δύο διαφορετικοί τρόποι για να γεμίσεις τις πιπεριές!

14:27 2/9/2019 - Πηγή: iPop

Τα γεμιστά με ή χωρίς κιμά τα αγαπάμε! Ναι, είναι από τα φαγητά που μας άρεσαν από παιδιά και συνεχίζουν ακόμη να μας αρέσουν. Δύο διαφορετικές συνταγές για γεμιστά που θα γίνουν το νέο σου κόλλημα. 

Βρήκαμε και δοκιμάσαμε δύο διαφορετικές συνταγές για γεμιστά που πραγματικά πρέπει να δοκιμάσεις. Θρεπτικές, λαχταριστές, χορταστικές κι εύκολες στην προετοιμασία.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Δύο διαφορετικές συνταγές για γεμιστάΜε κινόα

Τι θα χρειαστείς:

6 πιπεριέςΑλάτι2 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους2 κουταλιές της σούπας λάδι450 γραμμάρια
γαλοπούλα4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο1/2 κουταλάκι αποξηραμένη μάραθο1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας4 φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη1/4 φλιτζάνι βασιλικό, ψιλοκομμένο

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.Αφαιρούμε από τις πιπεριές το καπάκι και τα σπόρια και ξεπλένουμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι μέσα στην πιπεριά και τις τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων με 1/4 φλιτζάνι νερό.Αφήνουμε για 5 με 7 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αφαιρούμε κι αφήνουμε στην άκρη.Κόβουμε τα κολοκυθάκια. Ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια με υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ρίχνουμε λίγο αλάτι.Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε τη γαλοπούλα, το σκόρδο, μάραθο, αλάτι και λίγο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε για ακόμη ένα λεπτό.Αφαιρούμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στην κινόα και τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε λίγο παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.Μεταφέρουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε με το μείγμα.Πασπαλίζουμε τις κορυφές με παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.Με λαχανικά και κινόα

Τι θα χρειαστείς:

1/2 φλιτζάνι νερό1 κουταλάκι λάδι2 μέτριες πιπεριές κομμένες στη μέση και χωρίς σπόρουςΛαχανικά κομμένα και έτοιμη κινόα (μπορείς να πάρεις κι έτοιμα από το supermarket)

Πώς θα τη φτιάξεις:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί και ψήνουμε τις πιπεριές για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.Όταν είναι μισομαγειρεμένες, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη θερμότητα.Πριν βάλεις τη γέμιση στις πιπεριές μπορείς να ρίξεις λίγο τυρί, αμύγδαλα ή και avocado dressing.Εναλλακτικά:

Μπουκίτσες με κολοκυθάκια γεμιστά για όλα τα γούστα!

Photo: foodiecrush.com

Το άρθρο Δύο διαφορετικοί τρόποι για να γεμίσεις τις πιπεριές! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα