Θέες που θα σου κόψουν την ανάσα

20:00 4/4/2014 - Πηγή: iPop

Σενάριο 1: Είσαι με το αμόρε, κάνετε βόλτες με το αυτοκίνητο (συγχαρητήρια που έχεις βενζίνη για να το κάνεις αυτό) και θέλετε να πάτε να αράξετε κάπου τα δυο σας. Σενάριο 2: Είσαι με τον κολλητό/κολλητή και θέλετε να πιείτε μπύρες αλλά δεν υπάρχει το απαραίτητο bugdet για κάποια μπυραρία. Σενάριο 3: Είσαι με τα παιδάκια σου και θέλεις να πας κάπου να παίξουν και εσύ να πιεις καφέ. Όλα αυτά τα σενάρια έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Την ερώτηση «Που;». Όπως πάντα σου έχουμε την απάντηση! Δες τις 7 θέες της Αθήνας

που θα σου κόψουν την ανάσα και που θα σε βγάλουν τη δύσκολη στιγμή ασπροπρόσωπο!

Η θέα του καλού δείπνου

Μια από τις ομορφότερες και πιο μαγευτικές θέες της Αθήνας, είναι αυτή που συναντάς να απλώνεται μπροστά σου όταν πάρεις το ασανσέρ και ανέβεις στον ψηλότερο όροφο του ξενοδοχείου Hilton. Και για καλή μας τύχη, δεν είναι μια πανάκριβη σουίτα, ούτε κάποιος χώρος προσβάσιμος μόνο από πελάτες του ξενοδοχείου, αλλά είναι το Galaxy bar, που μπορώ να πάω εγώ, εσύ, και όποιος άλλος επιθυμεί να δειπνίσει ή να πιει ένα old fashioned ατενίζοντας την μαγική εικόνα της Αθήνας με πρωταγωνίστρια την Ακρόπολη. Η κουζίνα ανοίγει μετά τις 19:00 και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μεσογειακή κουζίνα και sushi, ανάλογα με το τι τραβάει η όρεξή σου.

Η θέα του cocktail!

Εάν δεν έχεις πάει ακόμα θα σε συμβούλευα να το επισκεφτείς το συντομότερο δυνατό. Μιλάμε φυσικά για το «A for Athens cocktail bar» το οποίο καταλαμβάνει τον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου «A for Athens». Το καλό με το συγκεκριμένο cocktail bar, είναι ότι παρ’ όλο που εμείς το διακρίναμε για τη θέα που μας προσφέρει, η οποία σε κάνει να θέλεις να πηγαίνεις εκεί κάθε βράδυ απλά για να χαζεύεις, αυτό που όμως διαπιστώσαμε με μεγάλη μας χαρά, αφού καταλήξαμε να πίνουμε και εμείς τα ποτάκια μας, ήταν πως φτιάχνει εκπληκτικά cocktails. Και όχι μόνο τα κλασσικά, αλλά και ψαγμένα. Δεν είναι τυχαίο που βρέθηκε στην λίστα με τα 50 καλύτερα cocktal bars από τα Cocktails Spirits 2013 Awards. Και αφού ενδώσετε σε 1, 2, 3 και δεν ξέρω πόσα άλλα cocktails ας αφήσουμε το τιμόνι στον αγαπητό ταξιτζή που θα σας πάει σπίτι με ασφάλεια.

Η θέα για όλους

Φυσικά από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Λυκαβηττός. Με υψόμετρο 277 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και 227 μέτρα πάνω από την πόλη, προσφέρει χωρίς αμφιβολία την καλύτερη θέα προς όποια κατεύθυνση και να κοιτάξει το μάτι σου. Γι’ αυτό και εμείς πιστεύουμε ότι είναι ένα τέτοιο μέρος αξίζει να επισκεφτεί από όλους εσάς ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου, διάθεσης και παρέας. Στην κορυφή του Λυκαβηττού βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και για να φτάσεις εκεί έχεις δύο τρόπους, να ανέβεις με το τελεφερίκ, του οποίου η αφετηρία βρίσκεται στο τέρμα της οδού Αριστίππου στο Κολωνάκι, ή να περπατήσεις όπως πολύ περήφανα κάναμε εμείς (λαχανιασμένοι και ιδρωμένοι.. αλλά φτάσαμε). Επίσης, εκεί δίπλα στο εκκλησάκι βρίσκεται και το εστιατόριο «Ορίζοντες Λυκαβηττού” όπου μπορείτε να απολαύσετε μεσογειακή κουζίνα και μάλιστα τις Κυριακές, menu degustation μόνο με 23€ κατά άτομο.

Η ρομαντική θέα

Άμα δεν έχεις πάει το άλλο σου μισό σε κάποια θέα το Καλοκαιράκι, να ακούς τα τζιτζίκια και να κοιτάτε τα αστέρια τότε μπορώ να πω πως εάν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες μας, θα σου έχουμε χαρίσει μια απίστευτη βραδιά και χωρίς να χαλάσεις ούτε ένα ευρώ. Λοιπόν, πηγαίνοντας προς παλαιά Πεντέλη, θα ακολουθήσεις τον δρόμο προς το αστεροσκοπείο και μόλις θα δεις τις πόρτες του αστεροσκοπείου μπροστά σου, ρίξε μια ματιά αριστερά. Εδώ είμαστε. Πάρκαρε εκεί ή και λίγο πιο πάνω κι χαλάρωσε! Μας ευχαριστείς αργότερα!

Η θέα της μπύρας με τον κολλητό/κολλητή

Βρίσκεται στο Αττικό άλσος και είναι πάρα πολύ καλά κρυμμένη. Βέβαια για αυτό είμαστε εμείς εδώ για να φανερώσουμε τα μυστικά μας.

Ορίστε, και printscreen την ακριβή τοποθεσία κάναμε, τι άλλο; μήπως να σας αγοράσουμε και την μπυρίτσα; Καλό θα ήταν ε; Όπως πηγαίνετε λοιπόν, θα βρείτε στο δεξί σας χέρι τη Μονή Προφήτη Ηλία, εκεί θα κάνετε δεξιά, σε αυτό το σημείο θα σας συμβούλευα να μην κατεβαίνετε την κατηφόρα με το αυτοκίνητο μιας και μετά ίσως να είναι λίγο δύσκολο να το ανεβείτε (Αν έχεις Jeep απλά αγνόησε το τελευταίο σχόλιο). Αφήστε το αυτοκίνητο, κατεβείτε τα σκαλάκια και στην υγεία μας! Ε, και αφού θα κάνεις όλη αυτή τη διαδρομή κανόνισε να μην ξεχάσεις το ανοιχτήρι για τις μπύρες…

Η θέα για το σουβλάκι

Πήραμε σουβλάκια, τυλιχτό, πίτα-γύρο, ντομάτα, πατάτα, απ’ ολα χωρίς κρεμμύδι, extra πιτούλες και τα σχετικά και ανηφορίσαμε προς Νέα Πεντέλη. Συγκεκριμένα, ακολουθήσαμε την διαδρομή προς τη Μονή Αγίου Παντελεήμονα, όπου στο τέλος, αντί να στρίψουμε αριστερά και να φτάσουμε στην Μονή, στρίψαμε δεξιά και μετά από 10 μέτρα είχαμε την Αθήνα στο πιάτο… μαζί με τα σουβλάκια.

Η θέα του καφέ

Γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε, στην Ελλάδα ζούμε και ο καφές είναι μέρος της ζωής μας είτε αυτός συνοδεύει τις πρωινές Δευτέρες στο γραφείο είτε το χαλαρό καφεδάκι τα Σαββατοκύριακα μαζεύοντας όση περισσότερη βιταμίνη D μπορούμε. Πρόκειται για το μαγαζί «Υάδες», μια καφετέρια που βρίσκεται μέσα στο Αττικό Άλσος, μέσα στο πράσινο και μια θέα που απλώνεται μπροστά στα μάτια σου. Πάρε μαζί και τα παιδάκια σου και απόλαυσε το καφεδάκι σου όσο αυτά θα παίζουν στην παιδική χαρά μόλις λίγα μέτρα μακριά από τα τραπεζάκια.

The post Θέες που θα σου κόψουν την ανάσα appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα