Κάνε Μάριο … λάντζα!

15:31 4/4/2014 - Πηγή: iPop

Ρε συ, Μάριο, λάντζα δεν θα κάνεις ποτέ; Όλα από τη δούλα τα περιμένεις; Χάθηκε μια φορά στο τόσο να πιάσεις το άβα το περλέ, ώστε να επιστρέψει η Παγώνα στο σπίτι και να τα βρει όλα λαμπίκο;

Δεν ξέρεις, θα πεις. Καλά, δεν σου είπαμε να είσαι κι ο Γιακούμπ, ούτε να κάνεις εγχείριση ανοιχτής καρδιάς. Πιάτα και ποτήρια θα πλύνεις. Άντε και καμιά κατσαρόλα. Διάβασε μερικά tips για να κάνεις τη δουλειά σωστά και θυμίσου: Το πλύσιμο των πιάτων είναι αγχολυτικό.

Χρησιμοποίησε δύο σφουγγαράκια: Ένα για τα ποτήρια και τα πιάτα, άλλο για τις
κατσαρόλες και τα τηγάνια. Τα δεύτερα συνήθως έχουν λίπη, οπότε εάν πας να πλύνεις ποτήρι, όσο κι αν έχεις καθαρίσει το σφουγγάρι από πριν, το πιο πιθανό είναι να γεμίσεις το ποτήρι με γλίτσα.Πρώτα απ’ όλα ξεκινάμε από τα ποτήρια. Μετά, πλένουμε τα μαχαιροπίρουνα. Έπονται τα πιάτα και τελευταία μένουν οι κατσαρόλες και τα τηγάνια. Με αυτή τη σειρά.Όλα, μα όλα, τα σαπουνίζουμε με το σγουγγάρι και από τις δύο πλευρές, όπως επίσης και μέσα και έξω.Εάν ανάμεσα στα πιρούνια υπάρχει …αποξηραμένη τροφή, χρησιμοποίησε ένα κομματάκι σύρμα (κουζίνας, όχι αυτό που απλώνουμε τα ρούχα) μαζί με μια οδοντογλειφίδα. Γι’αυτό, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι…Καλό είναι όλα τα σκεύη να τα έχεις μουλιάσει στο νερό από πριν. Τις άδειες κατσαρόλες τις γεμίζεις με νερό και τις αφήνεις να μουλιάσουν τουλάχιστον για μισή ώρα, τα ποτήρια με τον καφέ κλπ, επίσης τα γεμίζεις με νερό για να μην τρίβεις λες και είσαι στο Βιλαμπάχο.Τα τηγάνια και τις κατσαρόλες, πριν από το σφουγγάρι, τις τρίβουμε με σύρμα, μέσα έξω. Αν, πιχί, μείνει καμμένο λάδι, να ξέρεις ότι μετά, ακόμα και σβουράκι επιπλοποιού να χρησιμοποιήσεις, το λάδι θα μείνει.Ξεπλένουμε καλά από τις σαπουνάδες, όχι μόνο αφήνοντας το νερό να τρέξει στα σκεύη, αλλά χρησιμοποιούμε και τα χεράκια μας. Μόνο όταν τα σκεύη δεν «γλιστράνε» έχει φύγει εντελώς το σαπούνι.Στραγγίζουμε τα πιάτα όρθια, τις κατσαρόλες γυρισμένες ανάποδα και τα μαχαιροπίρουνα με τη λαβή τους προς τα κάτω. Μόνο έτσι δεν θα αφήσουν στίγματα.

Τα κατάφερες! Η Παγώνα ήρθε, είδε και, ξαφνικά, της πέρασε ο πονοκέφαλος. Ε, άλλη δικαιολογία δεν θα βρει…

The post Κάνε Μάριο … λάντζα! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα