Θα πάρει χρόνια για να γίνει η Παλμύρα όπως πριν- Σοκάρουν οι φωτογραφίες της καταστροφής

16:24 28/3/2016 - Πηγή: iPop

Πέντε ολόκληρα χρόνια θα χρειαστούν για να αποκατασταθούν οι «πληγές» της Παλμύρα που έχει καταστραφεί από τους Τζιχαντιστές. Όπως τόνισε ο επικεφαλής των υπηρεσιών αρχαιοτήτων της Συρίας τη Δευτέρα μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι δυνατόν να γίνει η αποκατάσταση των αρχαίων ελληνορωμαϊκών ερειπίων.

Να σημειωθεί πως τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους παρέμειναν στην Παλμύρα 10 μήνες.

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μααμούν Αμπντουλκαρίμ τόνισε:

Εάν έχουν την έγκριση της UNESCO, θα

χρειαστούν πέντε χρόνια για να αποκαταστήσουμε όσα κατέστρεψε το Ισλαμικό Κράτος

Και πρόσθεσε:

Έχουμε το ειδικευμένο προσωπικό, το γνωστικό και ερευνητικό επίπεδο. Εντός του επόμενου έτους, μπορούν να αρχίσουν οι εργασίες

Ενώ επιβεβαίωσε ότι το 83% των ερειπίων «βρίσκονται σε καλή κατάσταση».

Σημείωση!

Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούσαν όλους αυτούς τους μήνες το αρχαίο αμφιθέατρο της πόλης για δημόσιες εκτελέσεις και είχαν μάλιστα δολοφονήσει τον 82χρονο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών αρχαιοτήτων στην πόλη Χαλέντ Αλ Άσαντ.

Οι τζιχαντιστές έχουν καταστρέψει τον ναό του Μπαάλ Σαμίν, τον Ναό του Μπελ, 2.000 ετών και ανατίναξαν και την Αψίδα του Θριάμβου που είχε κτιστεί το 200 μ.Χ.

Θυμίζουμε πως το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την Παλμύρα,προκαλώντας καταστροφές στο ναό του Βήλου και το ιερό του Βάαλ Σαμίν,όπως επίσης και σε πύργους που ήταν μνημεία στους νεκρούς.

Τελικά οι συριακές δυνάμεις κατάφεραν να επανακτήσουν την Παλμύρα την Κυριακή.

Photos: Telegraph

The post Θα πάρει χρόνια για να γίνει η Παλμύρα όπως πριν- Σοκάρουν οι φωτογραφίες της καταστροφής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα