Η Νέα Δημοκρατία αντιδρά στην «Μακεδονία» του Μπαλαούρα

16:05 28/3/2016 - Πηγή: iPop

Την έντονη αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας σε συνέντευξη του είπε πως δεν θα απέρριπτε ακόμα και το σκέτο «Μακεδονία» για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,

που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες

Να τονισθεί πως η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον Πρωθυπουργό, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση.

Τι είχε συμβεί νωρίτερα;

Στον όρο «Μακεδονία» λίγες μέρες μετά την ένταση που σημειώθηκε για τα λεγόμενα Μουζάλα εστίασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας ο οποίος χαρακτήρισε «το ζήτημα τριτεύoν» και πρόσθεσε:. «Πρέπει να υπάρξει λύση με συμβιβασμό. Το Μακεδονία δεν θα το απέρριπτα προσωπικά».

Σε συνέντευξη του το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο «αν θα δεχόταν το Βόρεια Μακεδονία» τόνισε:

Δεν θα έλεγα όχι. Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο

Και πρόσθεσε πως ο Πάνος Καμμένος και όχι ο Πρωθυπουργός πρέπει να κάνει πίσω σημειώνοντας:

Το ζήτημα είναι τριτεύoν. Πρέπει να υπάρξει λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για το «Βόρεια Μακεδονία» ή το «Σλαβομακεδονία»

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και στις αντιδράσεις που σημειώθηκαν εκ μέρους των ΑΝΕΛ επισημαίνοντας: «Μπορεί οι ΑΝΕΛ να πιέζονται από άλλα σχήματα».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο Μ. Μπαλαούρας εστίασε και στην πρόταση του Δημήτρη Μάρδα περί των επενδυτών Σύρων προσφύγων επισημαίνοντας:

Πρέπει να προσέχουμε όλοι και κυρίως οι υπουργοί τι λέμε, πότε το λέμε και κυρίως γιατί το λέμε

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Η Νέα Δημοκρατία αντιδρά στην «Μακεδονία» του Μπαλαούρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα