Τέλος στις photoshopαρισμένες φωτογραφίες στο Instagram;

17:00 15/1/2020 - Πηγή: iPop

Τέλος στις photoshopαρισμένες φωτογραφίες στο Instagram; To social media είναι αποφασισμένο να κρύβει τις φωτογραφίες που έχουν περάσει από επεξεργασία ή είναι ψεύτικες! Πώς ακριβώς θα το κάνει αυτό;

Αφού έκρυψε τα likes, το Instagram αποφασίζει να βάλει και στις εκατομμύρια photoshopαρισμένες φωτογραφίες που ανεβαίνουν καθημερινά.

Πώς θα κρύβονται οι photoshopαρισμένες φωτογραφίες στο Instagram;

Οι

αρμόδιοι φαίνεται πως ξεκινούν την εφαρμογή ενός φίλτρου, το οποίο θα κρύβει τις φωτογραφίες που έχουν περάσει από Photoshop ή είναι ψεύτικες.

Δες εδώ πώς μπορείς να δεις τα κρυμμένα likes του Instagram.

Ήδη εφαρμόζεται ένα φίλτρο για δημοσιεύσεις με ευαίσθητο περιεχόμενο ώστε το Instagram να επεμβαίνει άμεσα και να θολώνει φωτογραφίες που θα μπορούσαν να είναι προσβλητικές, δίνοντας την επιλογή στον χρήστη να τις δει αν το θέλει.

Το αρμόδιο τμήμα του Instagram θα “σκανάρει” το social media για εικόνες που μπορεί να έχουν υποστεί σοβαρή αλλοίωση από προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, χαρακτηρίζοντάς τες ως “ψευδείς πληροφορίες”.

Αυτό συνέβη στον φωτογράφο από το Σαν Φρανσίσκο Toby Harriman, ο οποίος πρόσφατα ανακάλυψε ότι λογοκρίθηκε μία φωτογραφία ενός άντρα μπροστά από βουνά, τα οποία ήταν πολύχρωμα!

Interesting seeing this pop up for the first time when scrolling the main Instagram feed. Looks like Instagram x…

Gepostet von Toby Harriman am Freitag, 10. Januar 2020

Ο ίδιος έγραψε στη σχετική του δημοσίευση στο Facebook, την οποία συνόδευσε από εικόνες που έδειχναν πώς “κόπηκε” η φωτογραφία του: «Σέβομαι πάρα πολύ την ψηφιακή τέχνη και δεν θέλω να περνάω μέσα από εμπόδια για να τη δω».

Πώς να βγάζεις τέλειες φωτογραφίες με το κινητό σου χωρίς να τις επεξεργάζεσαι;Αρχικά, τράβηξε μερικές φωτογραφίες με το πλάνο που θέλεις με το κινητό σου. Προτίμησε να μην χρησιμοποιήσεις σταθεροποιητή εικόνας για να πετύχει καλύτερα το κόλπο.Σημαντικό είναι επίσης να τραβήξεις τις φωτογραφίες σου σε αρχεία RAW για να διατηρηθούν όλες οι λεπτομέρειες.Πέρασε τα αρχεία στο Photoshop και μετάτρεψε τα καρέ σε «smart object».Εκεί μπορείς αμέσως να διπλασιάσεις την ανάλυση της τελικής φωτογραφίας.

Κι αν αναρωτιέσαι τι εννοούμε “χωρίς να τις επεξεργάζεσαι” αφού σου λέμε να ανοίξεις το Photoshop, εννοούμε ότι δεν θα χρειαστεί να πειράξεις τίποτα στον φωτισμό και τα χρώματα, απλά θα διπλασιάσεις την ανάλυση! Κι έτσι δεν θα έχεις κανέναν φόβο να σε κόψει το Instagram!

Δες ακόμα:

To Instagram σου λέει πώς θα μαζέψεις περισσότερα likes!

Photo: Pexels

Το άρθρο Τέλος στις photoshopαρισμένες φωτογραφίες στο Instagram; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα