Τέλος ο αλγόριθμος του Instagram! H σημαντική αλλαγή που θα φέρει τα πάνω – κάτω για τους χρήστες

12:56 6/1/2022 - Πηγή: iPop

Το Instagram δοκιμάζει μια αλλαγή που θα φέρει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω στους χρήστες του! Συγκεκριμένα, σκέφτεται να δώσει πλέον την δυνατότητα τριών διαφορετικών επιλογών ταξινόμησης ροής δεδομένων, δύο από τις οποίες θα εμφανίζουν το περιεχόμενο με χρονολογική σειρά αντί να χρησιμοποιούν αλγόριθμο. Πρόκειται για μια ριζοσπαστική αλλαγή στον τρόπο που λειτουργεί η δημοφιλής πλατφόρμα, βάζοντας τέλος στον αλγόριθμο που προωθούσε συγκεκριμένες δημοσιεύσεις.

Τέλος το ανελέητο σκρολάρισμα

στο Instagram – To νέο χαρακτηριστικό που λειτουργεί σαν «κόφτης» στη χρήση του social media

Τέλος ο αλγόριθμος του Instagram – Τι θέλει να αλλάξει η πλατφόρμα

Όπως ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri μέσω Twitter, η κίνηση θα δώσει στους χρήστες τρεις διαφορετικές επιλογές κατά την περιήγηση στην ροή τους: “Αρχική σελίδα”, “Αγαπημένα” και “Ακολουθώ”. Τα δύο τελευταία θα εμφανίζουν περιεχόμενο με χρονολογική σειρά, ενώ η ροή Home θα χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο του Instagram για να δοκιμάσει να εμφανίσει περιεχόμενο που το κοινωνικό δίκτυο πιστεύει ότι θα ενδιαφέρει τους ανθρώπους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Mosseri (@mosseri)

Αυτή η αλλαγή είναι πλέον διαθέσιμη σε ορισμένα άτομα σε όλο το Instagram, ενώ ολόκληρη η πλατφόρμα θα έχει πρόσβαση στις νέες δυνατότητες το πρώτο εξάμηνο του 2022. Πρόκειται για μια αλλαγή που θα βρει πολλούς υποστηρικτές αφού έως τώρα το Instagram επέλεγε να προωθεί κάποιες δημοσιεύσεις “θάβοντας” κάποιες άλλες. Βέβαια, μια απλή χρονολογική παρουσίαση των δημοσιεύσεων ίσως να μην διευκολύνει τους Influencers που ίσως δουν τα likes τους να μειώνονται.

Instagram

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τέλος ο αλγόριθμος του Instagram! H σημαντική αλλαγή που θα φέρει τα πάνω – κάτω για τους χρήστες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα