Ποιες ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν τρίτη δόση για την είσοδο των τουριστών;

17:11 5/1/2022 - Πηγή: iPop

Τα ταξίδια στην εποχή του κορονοϊού στην αρχή ήταν απλά ανύπαρκτα, ενώ πλέον ο κόσμος μπορεί να ταξιδεύει, όχι, όμως, παντού ανάλογα με τους εκάστοτε περιορισμούς. Τι γίνεται, όμως, με τις ενισχυτικές δόσεις και ποιες ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν τρίτη δόση στους τουρίστες;

Οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να ενισχύσουν την ανοσία του πληθυσμού απέναντι στον Covid19 προχωρώντας στον εμβολιασμό των πολιτών με την τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχει κάνει την εμφάνισή της και η μετάλλαξη Όμικρον.

Καθώς η πανδημία εξελίσσεται, ο ορισμός του πότε θεωρείται

κάποιος «πλήρως εμβολιασμένος» αλλάζει γρήγορα και μαζί του οι ταξιδιωτικοί κανόνες. Στις 21 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή της Ε.Ε. μείωσε την ισχύ των πιστοποιητικών σε εννέα μήνες από την τελευταία δόση ενός ατόμου.

Ποιες, όμως, ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν τρίτη δόση απ’ τους τουρίστες;

Η Αυστρία ανακοίνωσε στα τέλη Δεκεμβρίου ότι όλοι οι τουρίστες πρέπει τώρα να επιδεικνύουν μια ενισχυτική δόση, ενώ παράλληλα χρειάζεται και επίδειξη αρνητικού τεστ. Η Ολλανδία πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμά της από την 1η Φεβρουαρίου, οπότε θα συντομεύσει επίσης την ισχύ του πιστοποιητικού σε εννέα μήνες.

Η Κροατία, η Ελβετία και η Ελλάδα έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να καταστήσουν υποχρεωτική την αναμνηστική δόση για τους ταξιδιώτες.

Από τα τέλη Νοεμβρίου, το NHS COVID Pass του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόδειξη μιας αναμνηστικής δόσης για τα ταξίδια.

Μετάλλαξη Όμικρον, Δέλτα, γρίπη ή κρυολόγημα; Δες τα συμπτώματα και προστάτευσε τον εαυτό σου

Άλλες ακόμα χώρες ενημερώνουν τα συστήματά τους για να προετοιμαστούν γι’ αυτό το ενδεχόμενο.

Με τα στοιχεία της σούπερ μεταδοτικότητας του Όμικρον να συσσωρεύονται μέρα με τη μέρα, χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείπουν τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και αντ’ αυτού εστιάζουν στα ενισχυτικά εμβόλια.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι ενισχυτικές δόσεις δίνουν στο ανοσοποιητικό σύστημα «πλουσιότερη γνώση και κατανόηση του ιού», γι’ αυτό και τις θεωρούν απαραίτητες για την θωράκιση του οργανισμού απέναντι στις νέες μεταλλάξεις.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είχε ζητήσει πρόσφατα ένα μορατόριουμ στον αναμνηστικό εμβολιασμό για υγιείς ενήλικες μέχρι το τέλος του 2021 «για να αντιμετωπιστεί η επίμονη και βαθιά ανισότητα στην παγκόσμια πρόσβαση στα εμβόλια».

Σε κάποιες άλλες χώρες, όπως στη Γερμανία και την Ολλανδία, σε κάποιες βασικές δραστηριότητες, όπως η είσοδος στην εστίαση, επιβάλλεται το 2G Plus, δηλαδή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και παράλληλα επίδειξη αρνητικού rapid test, σε περίπτωση που έχουν περάσει πάνω από 3 μήνες απ’ την τελευταία δόση του εμβολίου.

Σημείωση: Στη Γερμανία τα rapid test διενεργούνται δωρεάν σε πολλούς χώρους για όλους, πολίτες και τουρίστες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποιες ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν τρίτη δόση για την είσοδο των τουριστών; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα