Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βασιλικών και πολιτικών προσώπων – Ποιοι θα παραστούν και ποιοι δεν έχουν λάβει πρόσκληση;

13:41 18/9/2022 - Πηγή: iPop

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία θα είναι μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βασιλικών και πολιτικών προσώπων και παγκόσμιοι ηγέτες καταφθάνουν ήδη στο Λονδίνο. Η λίστα των καλεσμένων δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά παρακάτω θα μάθεις όλα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για το ποιος αναμένεται να παρευρεθεί, ποιος είναι πιθανό να είναι στη λίστα – και ποιοι φυσικά δεν θα παρευρεθούν.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα (19/09)

το πρωί το φέρετρο της Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Westminster, όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της στις 11:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας). Πρόκειται για την πρώτη κρατική κηδεία που πραγματοποιείται στη Βρετανία μετά από αυτή του Winston Churchill το 1965. Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό πως περίπου 2.000 καλεσμένοι, θα παραστούν στην τελετή.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αναλυτικά το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί στην κηδεία της – Γιατί ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει παραμείνει άταφος;

Οι καλεσμένοι στην κηδεία της βασίλισσας ΕλισάβετΗ βασιλική οικογένεια

Ο Βασιλιάς Κάρολος θα παρευρεθεί φυσικά, συνοδευόμενος από την Καμίλα. Θα είναι εκεί επίσης τα τρία παιδιά της βασίλισσας, η Anne, ο Andrew και ο Edward, καθώς και οι σύζυγοί τους – συμπεριλαμβανομένης της Sarah Ferguson, της πρώην συζύγου του Andrew.

Τα εγγόνια της βασίλισσας – συμπεριλαμβανομένων των πρίγκιπων William και Harry, οι πριγκίπισσες Beatrice και Eugenie, και οι Zara Tindall, Peter Phillips, Lady Louise Windsor και James, Viscount Severn – αναμένονται επίσης, μαζί με τους συζύγους και τις συζύγους τους. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει ακόμη σαφές πόσα από τα 12 δισέγγονα της βασίλισσας θα παρευρεθούν.

Μεταξύ των άλλων που αναμένονται να δώσουν το παρών είναι ο κόμης Spencer, ο αδερφός της πριγκίπισσας Diana.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Φίλοι και υπάλληλοι της βασίλισσας

Φυσικά στη λίστα των καλεσμένων θα βρίσκονται σίγουρα οι άνθρωποι που για δεκαετίες ήταν στο πλευρό της βασίλισσας. Ενδεικτικά, στην κηδεία θα βρίσκεται η λαίδη Susan Hussey, η οποία ξεκίνησε να εργάζεται για τη βασίλισσα το 1960 και είναι νονά του πρίγκιπα William.

Ο Sir Jackie Stewart, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, επρόκειτο να επισκεφθεί τη βασίλισσα στο Balmoral πριν από το θάνατό της και αναμένεται να παραστεί στην κηδεία. Το ίδιο και ο Sir David Attenborough – αυτός και η βασίλισσα γεννήθηκαν με λίγες εβδομάδες διαφορά και είχαν συνεργαστεί πολλές φορές.

Κάστρα, κοσμήματα και άλογα – Από πού πηγάζει η περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ και ποιοι είναι οι κληρονόμοι της;

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Ευρωπαϊκές βασιλικές οικογένειες

Στην κηδεία αναμένονται και μέλη βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη, πολλοί από τους οποίους ήταν συγγενείς εξ αίματος της βασίλισσας.

Ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη επιβεβαίωσαν ότι θα είναι εκεί, όπως και ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλέξανδρος της Ολλανδίας και η σύζυγός του, βασίλισσα Μάξιμα, μαζί με τη μητέρα του, πρώην βασίλισσα της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Βεατρίκη.

Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας αποδέχθηκαν επίσης την πρόσκληση, όπως και οι βασιλικές οικογένειες της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Δανίας και του Μονακό.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ στην μεγάλη και την μικρή οθόνη – Οι ηθοποιοί που την έχουν ενσαρκώσει

Hγέτες της Κοινοπολιτείας

Ηγέτες από όλη την Κοινοπολιτεία, της οποίας η βασίλισσα υπηρέτησε ως επικεφαλής καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της, αναμένεται να είναι καλεσμένοι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Anthony Albanese αποδέχτηκε την πρόσκληση, όπως και η πρωθυπουργός της Νέας ΖηλανδίαςJacinda Ardern και ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau.

Ο μακροχρόνιος πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Sheikh Hasina, και ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Ranil Wickremesinghe, φέρεται να έχουν επίσης αποδεχτεί προσκλήσεις. Η Ινδία θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο Droupadi Murmu.

Άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έχει ήδη φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει της κηδείας της βασίλισσας. Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (17/09) στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου. Ο ίδιος θα παραστεί και σε δεξίωση που διοργανώνει ο βασιλιάς Κάρολος στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το βράδυ της Κυριακής (18/09), προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων.

Άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες που λέγεται ότι έχουν αποδεχτεί τις προσκλήσεις περιλαμβάνουν τον Ιρλανδό Micheal Martin, τον Γερμανό Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier, τον Ιταλό Πρόεδρο Sergio Mattarella και τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron.

Το Σάββατο 17/09, η κινεζική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ο αντιπρόεδρος Wang Qishan θα παραστεί στην κηδεία.

Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας -και ντε φάκτο κυβερνήτης- Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν έχει προσκληθεί και η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο επιβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, η οποία εδώ και καιρό αποτελεί αντικείμενο διεθνών κυρώσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα, θα εκπροσωπείται μόνο σε επίπεδο πρεσβευτών, δήλωσαν πηγές του Whitehall.

Από την ελληνική πλευρά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται θα παραστεί στην κηδεία της Βασίλισσας στο Λονδίνο.

Ποιοι δεν έχουν προσκληθεί

Εκπρόσωποι από τη Συρία, τη Βενεζουέλα και το Αφγανιστάν δεν έχουν προσκληθεί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του BBC, James Landale. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει επαρκείς διπλωματικές σχέσεις με αυτές τις χώρες.

Κανένας από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τη Μιανμάρ δεν έχει προσκληθεί.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας έχουν καταρρεύσει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι «δεν σκέφτεται» να παραστεί στην κηδεία.

Η Βόρεια Κορέα και η Νικαράγουα έχουν κληθεί να στείλουν μόνο πρεσβευτές και όχι αρχηγούς κρατών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βασιλικών και πολιτικών προσώπων – Ποιοι θα παραστούν και ποιοι δεν έχουν λάβει πρόσκληση; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
κηδεία, βασιλισσα ελισαβετ, ελισαβετ, κηδεία, formula 1, αββαείο, westminster, ελλαδα, edward, william, zara, phillips, lady, james, diana, view, instagram, royal, stewart, david, justin, ηπα, air, bbc, οφείλεται, ρωσία, μιανμάρ, κορεα, ipop, google, αλλαγη ωρας, www.google.gr, σουλτάν μπιν νάσερ φαρχάν αλ σαούντ, νεα κυβερνηση, οφειλετες δημοσιου, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, instagram, ipop, χωρες, ρωσία, αλογα, αφγανισταν, δημοκρατια, ηθοποιοι, ηνωμενο βασιλειο, ηπα, ινδια, ιραν, λονδινο, μητερα, ουκρανια, προγραμμα, σρι λανκα, ωρα, bbc, formula 1, james, zara, αββαείο, αεροδρομιο, αρθρο, εβδομαδες, βεατρικη, βενεζουελα, βορεια, βορεια κορεα, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, δευτερα, ευρωπη, ιδιο, κυβερνηση, κοσμηματα, μονακο, μιανμάρ, μοχαμεντ, νονα, οθονη, οφείλεται, παιδια, πουτιν, πριγκιπας, πρωι, σαββατο, σιγουρα, συρια, τρια, φυσικα, χρονος, air, diana, david, edward, royal, phillips, γερμανο, ηγετες, εισβολη, justin, lady, πηγες, stewart, θεματα, view, westminster, william, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
Κηδεία, Ελισάβετ, Μία, – Ποιοι,kideia, elisavet, mia, – poioi