Τελικά το «καλό παιδί» είναι όντως η προτεραιότητα σου;

12:05 28/4/2017 - Πηγή: iPop

Εάν τυχαίνει να είσαι καλό παιδί, μπορεί να τα γνωρίζεις από το πρώτο χέρι. Είσαι καλός, γλυκός, πιστός και ψάχνεις για μια μακρόχρονη σχέση, αλλά όσο εσύ είσαι συνέχεια έτσι, οι γυναίκες δεν σε αναζητάνε. Έχεις καταπληκτική δυνατότητα στις σχέσεις, αλλά αισθάνεσαι επανειλημμένα ότι δεν το αναγνωρίζει καμία. Ίσως καταλήγεις ν’ ακούς τις γυναίκες φίλες σου να παραπονιούνται για τους πρώην τους που δεν τους φέρθηκαν καλά. Απογοητευτικό, το λιγότερο.

Τα καλά παιδιά έχουν προτεραιότητα λένε οι γυναίκες, αλλά στην πραγματικότητα επιλέγουν άντρες με βάση άλλα χαρακτηριστικά, όπως η φυσική

ελκυστικότητα, τα χαρίσματα του ή την κοινωνική του τάξη.

Τα ωραία, λιγότερο ελκυστικά παιδιά, σε αυτή τη διατύπωση, ανταγωνίζονται με τα ελκυστικά, όχι τόσο καλά παιδιά και χάνουν.

Ωστόσο, οι καλοί τύποι μπορεί να είναι οι καλύτεροι μακροχρόνιοι σύντροφοι, παρά το γεγονός ότι αγνοούνται ξανά και ξανά. Αν οι γυναίκες βλέπουν έναν σέξι άνθρωπο και έναν όχι τόσο σέξι άνθρωπο στις εφαρμογές τους στα social media, όπως το Tinder ή Match.com, τι θα μπορούσε να τους κάνει να δώσουν προσοχή σ’ άλλες ιδιότητες, όπως η αγνότητα;

Μια πρόσφατη μελέτη κάνει την υπόθεση ενδιαφέρουσα, εξετάζοντας αρχικά τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες βρίσκουν συχνά υποψήφιους συντρόφους σήμερα, εξετάζοντας διαδοχικά μια σειρά από φωτογραφίες ή προφίλ. Τα online εργαλεία έχουν σχεδόν τυποποιήσει τη διαδικασία αναζήτησης ενός πιθανού συντρόφου, καθιστώντας τις εργαστηριακές μελέτες που ζητούν από τους ανθρώπους να αναζητήσουν ένα ταξινομημένο συνολικά προφίλ, μια αρκετά καλή αναπαράσταση του πώς η αναζήτηση της αγάπης γίνεται τώρα στην πραγματική ζωή.

Αξιοποιώντας την δημοτικότητα του online dating, οι ερευνητές παρουσίασαν στις γυναίκες ένα σύνολο προφίλ αντρών.

Με τον έλεγχο της ελκυστικότητας και της ομορφιάς των προφίλ που είδαν οι γυναίκες, καθώς και η σειρά με την οποία τα είδαν, οι ερευνητές θα μπορούσαν να εξετάσουν το ρόλο των επιδράσεων της αντίθεσης σε ρομαντικό ενδιαφέρον.

Έτσι, πότε ένα συμπαθητικό, αλλά ίσως όχι-ελκυστικό πρόσωπο έχει την τάση να συγκεντρώνει το ρομαντικό ενδιαφέρον των γυναικών;

Τα στοιχεία δείχνουν μια συναρπαστική υποκειμενικότητα στις κρίσεις των γυναικών:

Οι γυναίκες ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για το καλό, μη ελκυστικό παιδί όταν είχαν προηγουμένως δει ένα όχι τόσο καλό παιδί.Το αγόρι αυτό θα μπορούσε να είναι ελκυστικό: Σε κάθε περίπτωση, προτιμήθηκε το καλό και μη ελκυστικό παιδί.

Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν ότι το κοινωνικό περιβάλλον επηρεάζει τις κοινωνικές κρίσεις.

Όταν αναζητάς πιθανούς συντρόφους, η σειρά με την οποία μελετάς τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τους και βλέπεις τις διαφορετικές φυσικές τους ιδιότητες, κάνει τη διαφορά.

The post Τελικά το «καλό παιδί» είναι όντως η προτεραιότητα σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τελικά,telika