Τελικά η Ελλάδα φλερτάρει με έξοδο από τη Σένγκεν;- Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις

09:47 26/1/2016 - Πηγή: iPop

Οι έντονοι διαπληκτισμοί αναφορικά με τη Σένγκεν και την έξοδο της Ελλάδας συνεχίζονται. Μετά το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου ότι η Ελλάδα απειλείται με έξοδο από την Σένγκεν που προκάλεσε αντιδράσεις, η μια διάψευση ακολουθεί την άλλη, τόσο από τη χώρα μας, όσο και από την Ευρώπη, την ώρα, όμως, που οι φήμες συνεχίζουν να υπάρχουν στο τραπέζι.

Αν και η Κυβέρνηση είχε δώσει

την μεγάλη υπόσχεση αναφορικά με τα hotspots, ότι θα έχουν ετοιμαστεί και τεθεί σε λειτουργία από τον Δεκέμβρη, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Αντιθέτως, όλοι τρέχουν σε γρήγορους ρυθμούς και έχουν ως στόχο να προλάβουν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Σύνοδος θα είναι αυτή που θα κρίνει το μέλλον της χώρας και θα πάρει απόφαση για το αν θα φύγει ή θα μείνει στην Σένγκεν.

Οι δηλώσεις αναφορικά με το θέμα έχουν πάρει μορφή καταιγίδας και οι απειλές διαδέχονται τις διαψεύσεις. Κυρίαρχο σενάριο, το οποίο, όμως, έχει και υποστηρικτές αλλά και άλλους που το κατακρίνουν, είναι η έξοδος για 2 χρόνια, αν μέσα σε 6 εβδομάδες δεν έχουν μειωθεί οι προσφυγικές ροές.

Τι συνέβη στη Σύνοδο της Δευτέρας;

Ο κ. Μουζάλας πιέστηκε αρκετά καθώς η συζήτηση ήταν γύρω από τα κέντρα υποδοχής προσφύγων τα οποία δεν έχουν λειτουργήσει.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η κατάσταση η οποία επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Όπως ενημερωθήκαμε, ο κ. Μουζάλας επιστρέφει στη χώρα μας την Τρίτη και μέσα στην εβδομάδα θα επισκεφτεί την Ειδομένη για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί.

Ποιες χώρες πιέζουν για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν;Το ΒέλγιοΗ ΣουδίαΗ Αυστρία

Την στιγμή που οι αντιδράσεις συνεχίζονται ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα και τονίζει πως η κατασκευή των κέντρων θα έχει ολοκληρωθεί μια μέρα πριν τη Σύνοδο, δηλαδή, στις 17 Φεβρουαρίου.

Τι τονίζει η Κομισιόν;

Η Κομισιόν διαψεύδει τα όσα ακούγονται και τονίζει μέσω της εκπροσώπου του επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Νατάσα Μπερτό πως η έξοδος της Ελλάδας από τη Σένγκεν είναι αδύνατη.

Χαρακτηριστικά η κα Μπερτό δήλωσε:

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να αποπεμφθεί η Ελλάδα ούτε να καταργηθεί για δύο χρόνια ηΣυνθήκη Σένγκεν. Δεν υφίστανται τέτοιοι κανόνες

The post Τελικά η Ελλάδα φλερτάρει με έξοδο από τη Σένγκεν;- Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα