Ακόμα ένα χτύπημα του Βαρουφάκη

09:15 26/1/2016 - Πηγή: iPop

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του για τα Eurogroup, τα capital controls, το Plan X αλλά και την βραδιά του δημοψηφίσματος, ο Γιάνης Βαρουφάκης ξαναχτυπά, αυτή τη φορά με διάλεξή του στο King’ s College στο Λονδίνο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε γνωστό ότι στα μεγάλα όπλα της Κυβέρνησης ήταν το σχέδιο για παράλληλο σύστημα πληρωμών που θα βασιζόταν στο ευρώ.

«Αν τα σχέδια

αυτά υλοποιούνταν ο Ντράγκι και η Μέρκελ θα έρχονταν σε εμάς με μια έντιμη και βιώσιμη συμφωνία. Η αντίδραση των εταίρων στις προτάσεις μου για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης ήταν ανυπόφορη σιωπή και τοξική προπαγάνδα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η μόνη ερμηνεία για όσα έκανε η Τρόικα είναι ότι δεν ήθελε πίσω τα χρήματά της. Επέβαλε πολιτικές που δεν επέτρεπαν την παραγωγή εισοδήματος ώστε να γίνει αποπληρωμή του χρέους».

Ποιες ήταν αυτές οι πολιτικές;

«Ανταλλαγή χρέους με μείωση του βάρους της αποπληρωμής χωρίς κούρεμα, σύσταση μίας «κακής» τράπεζας με σκοπό να απαλλάξει τις συστημικές τράπεζες από τοξικά δάνεια και μίας αναπτυξιακής τράπεζας για να μην ξεπουληθεί η περιουσία του δημοσίου καθώς και μεταρρυθμίσεις στην φορολογία και τη δημόσια διοίκηση».

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας γνωστοποίησε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του δεν έλαβε «ούτε μία σελίδα Α4 με αντιπροτάσεις από την άλλη πλευρά».

Οι προτάσεις μας δε συζητήθηκαν ποτέ σε τεχνικό επίπεδο στο Eurogroup. Το 91% των χρημάτων που έχουμε δανειστεί έχει πάει στις τράπεζες

The post Ακόμα ένα χτύπημα του Βαρουφάκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα