Τελεσίγραφο δανειστών και μίνι Eurogroup στη βέλγικη πρωτεύουσα

14:38 10/2/2017 - Πηγή: iPop

Τελεσίγραφο στην Αθήνα δείχνουν να στέλνουν, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, οι δανειστές. Στην κοινή τους πρόταση στην οποία κατέληξαν την Παρασκευή εμμένουν στη λήψη μέτρων 3,6 δισ. για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Στόχος είναι να καταγραφεί και μάλιστα άμεσα «σημαντική πρόοδος» στο πρόγραμμα.

Η κρίσιμη συνάντηση της εκπροσωπίας της ελληνικής Κυβέρνησης (Τσακαλώτος- Χουλιάρικης) ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) στον χώρο του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα

του πρακτορείου Reuters, oι πιστωτές της ευρωζώνης, αλλά και το ΔΝΤ έχουν έλθει σε συμφωνία μεταξύ τους για μια κοινή στάση την οποία και θα παρουσιάσουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του υπογράμμισε:

Υπάρχει συμφωνία να παρουσιάσουμε ενωμένο μέτωπο στους Έλληνες. Το αποτέλεσμα της συνάντησης που γίνει σήμερα με τους Έλληνες αξιωματούχους είναι ακόμη ασαφές, όπως ασαφές παραμένει ακόμη και το εάν η Αθήνα θα δεχθεί τις προτάσεις. Θα δούμε τι θα βγει από αυτή τη συνάντηση

Πηγές των Βρυξελλών την ίδια στιγμή ανέφεραν, πως ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici, δεν θα μετέχει στη συζήτηση.

Κύκλοι των Βρυξελλών επίσης, εκτιμούν, πως θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει συνολική συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ ξεκαθαρίζουν, ότι είναι απολύτως απαραίτητο να καταγραφεί «σημαντική πρόοδος».

Προσθέτουν, παράλληλα, πως πολλές είναι οι διαφορές σχετικά με το αίτημα της προνομοθέτησης και ότι το ΔΝΤ παραμένει πολύ πιο αυστηρό στο εν λόγω θέμα. Οι προθεσμίες δείχνουν να πιέζουν, καθώς το ολλανδικό κοινοβούλιο διαλύεται στις 24 του μήνα για τις εκλογές της 15ης Μαρτίου.

Θυμίζουμε, πως ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσαν, πως δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Καγκελάριο ή με τον Γερμανό ομόλογο του.

Διαβάστε επίσης:

Κοινό μέτωπο δανειστών απέναντι στη χώρα μας

The post Τελεσίγραφο δανειστών και μίνι Eurogroup στη βέλγικη πρωτεύουσα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα