Κοινό μέτωπο δανειστών απέναντι στη χώρα μας

13:19 10/2/2017 - Πηγή: iPop

Σε συμφωνία σχετικά με την κοινή στάση την οποία θα κρατήσουν απέναντι στην Ελλάδα φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα να κατέληξαν η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή, το Βερολίνο εμμένει στην επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, ενώ από την πλευρά του ο Ευρωπάιος Επίτροπος, Pierre Moscovici, εκφράζει την αισιοδοξία του.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, εξήγησε, πως αν και ελληνικές

μεταρρυθμίσεις διαρκούν πολύ χρόνο, φέρεται να βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο επικεφαλής του Eurogroup κατά τη διάρκεια δηλώσεων του επιβεβαίωσε, τόνισε, πως την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των βασικών «παικτών» του ελληνικού προγράμματος διάσωσης αλλά επίσης και του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Τι αναφέρει το Βερολίνο;

Από την πλευρά του το Βερολίνο παραμένει επικεντρωμένο στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος βοήθειας, όπως υποστήριξε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, εστιάζοντας στις τελευταίες εξελίξεις, γύρο από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Τι δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης;

«Υπάρχει συμφωνία για να παρουσιαστεί ένα κοινό μέτωπο στους Έλληνες», επισήμανε σε δηλώσεις του νωρίτερα αξιωματούχος της ευρωζώνης, προσθέτοντας επίσης, ότι «η έκβαση της σημερινής συνάντησης με τους Έλληνες δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη» και τονίζοντας «Τι θα βγει από αυτό, θα το δούμε».

Αισιόδοξος ο Pierre Moscovici:

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα των Financial Times, Pierre Moscovici, σε δηλώσεις του ζήτησε από όλους τους εταίρουν να κάνουν ένα βήμα πίσω για να βρεθεί λύση και συγκεκριμένα τόνισε:

Αν κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω μπορούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και τελικά να γυρίσουμε σελίδα σε ένα δύσκολο κεφάλαιο

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε:

Είμαστε σε μία διχάλα στον δρόμο: Μπορούμε επιλέξουμε να κτίσουμε στην πρόοδο που έχει γίνει ή να θέσουμε αυτή σε κίνδυνο

Στις Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος:

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θυμίζουμε, πως ακύρωσε την προγραμματισμένη παρουσία του στη Βουλή και μετέβη στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις τους εκπρόσωπους των θεσμών, οι οποίοι θα του ανακοινώσουν την νέα πρόταση για να βρεθεί λύση εν όψει Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Η Γερμανία διαψεύδει τη συνάντηση Merkel- Τσακαλώτου:

Την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel, διέψευσε την πληροφορία για επικείμενη συνάντηση της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τις επόμενες μέρες.

Κατά την ενημέρωση των συντακτών ο Εκπρόσωπος της Καγκελαρίας ρωτήθηκε αν ισχύει η πληροφορία και απάντησε:

Θα ήταν ασυνήθιστο η καγελάριος να συναντήσει υπουργό. Η Angela Merkelνέχει διμερείς επαφές μόνο σε επίπεδο πρωθυπουγών χωρών

Διαβάστε επίσης:

Διευκρινίσεις Dijsselbloem: Πλεονάσματα και μέτρα στο τραπέζι- Όχι το χρέος

The post Κοινό μέτωπο δανειστών απέναντι στη χώρα μας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα