Διευκρινίσεις Dijsselbloem: Πλεονάσματα και τα μέτρα στο τραπέζι- Όχι το χρέος

12:14 10/2/2017 - Πηγή: iPop

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη συζήτηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες προέβη ο επικεφαλής του Eurogroup, Dijsselbloem. Όπως φέρεται να υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα «σήμερα επί τάπητος θα τεθούν τα πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας και όχι η ελάφρυνση του χρέους»

Ο ίδιος ο

Πρόεδρος του Eurogroup, νωρίτερα την Παρασκευή κατά τη διάρκεια δηλώσεων του επιβεβαίωσε, πως θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των βασικών «παικτών» του ελληνικού προγράμματος διάσωσης αλλά επίσης και του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Ο κ. Dijsselbloem, όμως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει, ότι το πρόγραμμα διάσωσης δεν βρίσκεται σε κρίση.

Επίσης, υπογράμμισε σύμφωνα με το πρακτορείο, Reuters:

Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις παίρνουν πολύ χρόνο, όμως πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση

Θυμίζουμε, πως ενώ το EuroWorking Group της Πέμπτης ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Ευκλείδης Τσακαλώτος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα «χέρια του» και προχωρά σε συναντήσεις στις Βρυξέλλες με στόχο την απεμπλοκή.

Ποιοι θα δώσουν το παρών στο τραπέζι της συζήτησης της Παρασκευής;Ο κ. Dijsselbloem, επικεφαλής του EurogroupΟ κ. Moscovici, επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.O κ. Regling, πρόεδρος του ESMO κ. Coeuré, εκπροσωπώντας την ΕΚΤΟ κ. Thomsen, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤΔιαβάστε επίσης:

Δεύτερη αξιολόγηση: Στις Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος με στόχο την απεμπλοκή

photo:reuters

The post Διευκρινίσεις Dijsselbloem: Πλεονάσματα και τα μέτρα στο τραπέζι- Όχι το χρέος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα