Ταρακουνήθηκε ξανά η Ιταλία- Σε ετοιμότητα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία

13:41 30/10/2016 - Πηγή: iPop

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξεως των 6,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, πραγματοποιήθηκε στις 7.41 (τοπική ώρα) στην κεντρική Ιταλία, όπως υπογράμμισε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής. Την ίδια στιγμή, όπως έχει γίνει γνωστό σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Θυμίζουμε, πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην πόλη Νόρτσα, 68 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Περούτζια. Ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στο 1,5 χιλιόμετρο.

Η ισχυρή σεισμική

δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές πόλεις της Ιταλίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναφορά για θύματα, αν και έχει επιβεβαιωθεί, πως τραυματίσθηκαν περίπου 10 ατόμων. Συγκεκριμένα, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χωριό Αματρίτσε, ενώ την ίδια στιγμή τρεις άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε συντρίμμια κτηρίων, στο χωριό Τολεντίνο.

Σε ετοιμότητα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία:

Σε ετοιμότητα βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο.

Το αεροσκάφος αν χρειαστεί θα μεταβεί άμεσα στην πληγείσα περιοχή της Ιταλίας.

Τονίζεται, πως η εντολή δόθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, κατόπιν οδηγίας του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Πάνος Καμμένος έχει επικοινωνήσει με την Ιταλίδα ομόλογό του, Ρομπέρτα Πινότι, στην οποία επεσήμανε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να συνδράμει τη γειτονική χώρα στην περίπτωση που της ζητηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Νέα σεισμική δόνηση στην Ιταλία (video-photos)

The post Ταρακουνήθηκε ξανά η Ιταλία- Σε ετοιμότητα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα