Αναμονή για το νέο ΕΣΡ- Αποκαλύψεις Πολύδωρα για τη συνομιλία του με τον Τσίπρα

13:12 30/10/2016 - Πηγή: iPop

Αγώνα δρόμου πραγματοποιεί η κυβέρνηση έτσι ώστε να βρεθεί λύση για τα «καυτά» ζητήματα. Πρωταρχικώς της στόχος είναι η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να καταθέσει τον νέο νόμο-γέφυρα για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή. Πρόταση για την προεδρία του ΕΣΡ έχει καταθέσει ο Βύρωνας Πολύδωρας ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη το μεσημέρι της Κυριακής αποκάλυψε τον

διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Να σημειωθεί, πως η συνεδρίαση της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας.

Αντιδράσεις για την πρόταση του Πολύδωρα:

Θύελλα αντιδράσεων και σχολίων έχει προκαλέσει η πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ.

Καμία επικοινωνία Καραμανλή- Πολύδωρα:

Ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής έχουν να μιλήσουν πάνω από τρία χρόνια σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Κ. Καραμανλή.

Όσα είπε ο Πολύδωρας:

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ την Κυριακή ο Β. Πολύδωρας επισήμανε, πως στεναχωρήθηκε για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και παράλληλα υποστήριξε, πως η ηγετική ομάδα του κόμματος τον συκοφαντεί, αλλά δεν εκφράζει όλη τη δεξιά παράταξη.

«Αυτοί κάνουν τακτικισμούς για να ρίξουν την κυβέρνηση. Η ηγετική ομάδα της ΝΔ με συκοφαντεί και με χτυπά. Ενδεχομένως δεν με θέλει γιατί δεν είμαι φίλος του Χριστοφοράκου» είπε και πρόσθεσε:

«Η πρόταση που μου έκανε ο πρωθυπουργός με τιμά. Όταν με κάλεσε στο τηλέφωνο ο Αλ. Τσίπρας μου ανακοίνωσε την επιλογή του και μου είπε ότι έχω πολιτικούς φίλους αλλά και εχθρούς. Εγώ δεν κόπτομαι για την υποψηφιότητα. Με ενέπνευσε το έργο του ειρηνοποιού. Δέχθηκα την πρόσκληση με την ελπίδα ότι μπορώ να φέρω αποτέλεσμα, να εξομαλύνω την κατάσταση με την δικαιοσύνη. Είμαι μαχητής και δεν φοβάμαι τα ρίσκα».

Σημειώνεται πως ο πρώην υπουργός ευχαρίστησε τον Π. Καμμένο για τη δημόσια στήρξη στην υποψηφιότητά του και παράλληλα, χαρακτήρισε «σατράπη» τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Α. Σαμαρά, που τον διέγραψε από το κόμμα.

Ενώ υπογράμμισε: «Δεν κάνω εκβιασμούς. Είμαι πάντα έτοιμος να διευκολύνω εκείνον που με πρότεινε για το ΕΣΡ. Ωστόσο είμαι σαμουράι. Δεν θα εγκαταλείψω τη μάχη».

Ο διάλογος Πολύδωρα- Τσίπρα:

Ο Βύρωνας Πολύδωρας μίλησε για το διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας, πως ειπώθηκαν τα εξής:

«Τσίπρας: Τι λες Βύρωνα για πρόεδρος του ΕΣΡ;
Πολύδωρας: Ευχαριστώ αλλά έχω πολλούς εχθρούς.
Τσίπρας: Ναι αλλά έχεις και πολλούς φίλους.
Πολύδωρας: Αλλά έχω πολλούς εχθρούς»

Και συμπλήρωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους στο στούντιο της ΕΡΤ:

Τελικά έχω πολλούς εχθρούς όλη την ηγετική ομάδα της ΝΔ

Πως σχολίασε η Νέα Δημοκρατία την παρουσία του Πολύδβρα στην ΕΡΤ;

Σε σχετική της ανακοίνωση η Αξιωματική Αντιπολίτευση ανέφερε:

«Όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας».

Και πρόσθεσε «μετά την σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην Ε.Ρ.Τ. όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του».

Κριτική στη ΝΔ από τον Πάνο Καμμένο:

Κριτική στη Νέα Δημοκρατία για τη μη συναίνεση στο πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα ως προέδρου του ΕΣΡ, άσκησε ο Πάνος Καμμένος, από το Σιδηρόκαστρο όπου και βρίσκεται.

Χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος τόνισε:

Δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο το να αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία την ψυχή του Καραμανλή, που είναι ο Βύρων Πολύδωρας, που ξεκίνησε από το 1974, από το ιδρυτικό συνέδριο της Ν.Δ., γιατί έχουν επικρατήσει στη Ν.Δ. εκείνοι που ο Καραμανλής κατονόμαζε ως άκρα

Ενώ παράλληλα κάλεσε τον Πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη να αναθεωρήσει την απόφασή του και να σκεφτεί πως «άνθρωποι σαν τον Βύρωνα Πολύδωρα, οι οποίοι αποτελούν την ψυχή της παράταξης, από την ίδρυσή της, δεν μπορεί να έχουν μια τέτοια αντιμετώπιση».

Κλείνοντας της δηλώσεις του υπογράμμισε: «Αν έχουν τέτοια αντιμετώπιση άνθρωποι σαν τον Βύρωνα Πολύδωρα φανταζόμαστε τι αντιμετώπιση θα έχουν οι πολίτες».

The post Αναμονή για το νέο ΕΣΡ- Αποκαλύψεις Πολύδωρα για τη συνομιλία του με τον Τσίπρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα