Ταινίες και σειρές που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει δει τουλάχιστον μία φορά!

20:46 15/4/2020 - Πηγή: iPop

Οι ταινίες και οι σειρές στις οποίες πρωταγωνιστούν γυναίκες είναι πολλές, όμως εμείς δεν ψάχνουμε αυτές. Μιλάμε για ταινίες και σειρές για γυναίκες που έχουν εκφράσει τις σκέψεις τους, έχουν βρει το θάρρος να σταθούν στα πόδια τους και να υπερισχύσουν ακόμα κι όταν όλη η κοινωνία ήταν αντίθετή τους. 

Με την πάροδο των χρόνων οι γυναίκες έχουν βρει την ισορροπία τους στην κοινωνία κι όχι μόνο, τα δικαιώματά τους έχουν αναγνωριστεί και η κοινωνία έχει αποδεκτή πως δεν είναι πλέον ανδροκρατούμενη. Όμως, τα πράγματα δεν ήταν πάντα τόσο ρόδινα για το γυναικείο

φύλο. Κάποτε οι εποχές ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολες και ήθελε πολύ θάρρος από τις γυναίκες το να σταθούν στα πόδια τους και να διεκδικήσουν πράγματα που τώρα είναι δεδομένα.

Ωστόσο, μέσα από ταινίες και σειρές για γυναίκες μπορούμε να δούμε ότι κατά καιρούς πολλές ήταν αυτές που προσπάθησαν να αποδείξουν τις δυνατότητές τους -αν και γυναίκες- και που προσπάθησαν να αλλάξουν ζητήματα ταμπού με ή χωρίς επιτυχία. Μερικές γυναίκες δεν περίμεναν το φεμινιστικό κίνημα για να αντιδράσουν απέναντι στις καταπιέσεις της κοινωνίας, αλλά αντιδρούσαν από μόνες τους, ενώ άλλες ακόμα και της πιο σύγχρονης εποχής μας διδάσκουν μέσα από τις πράξεις τους πως μια γυναίκα δεν μπορεί να επαναπαύεται και πρέπει συνεχώς να προσπαθεί.

Κάθε γυναίκα, λοιπόν, που δε θέλει να τα βρίσκει όλα έτοιμα στη ζωή της και που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει δει αυτές τις ταινίες και σειρές για γυναίκες που απεικονίζουν μια πραγματικότητα που οι περισσότερες σημερινές γυναίκες δεν βιώνουν έχουν στο επίκεντρό τους το γυναικείο φύλο.

Ταινίες

La Vie En Rose 

Πρόκειται για μια βιογραφική ταινία που πραγματεύεται τη ζωή της γνωστής Γαλλίδας τραγουδίστριας Edith Piaf, μια ζωή γεμάτη πόθο, όνειρα, πόνο, θλίψη, ασθένειες, αλλά και έρωτα, δόξα και αγάπη. Η Γαλλίδα ερμηνεύτρια συναντάει στο δρόμο της πολλές δυσκολίες απέναντι στο όνειρό της, όμως ένας άνθρωπος με μια τέτοια μοναδική φωνή ήταν αδύνατο να μην καταφέρει να πετύχει και να δημιουργήσει μια καριέρα αξιοζήλευτη, αλλά και… εύθραυστη.

Amélie

Amélie, μια γυναίκα, μια ρομαντική και γενναιόδωρη σερβιτόρα, μια καλοσυνάτη κοπέλα, που καταφέρνει και αλλάζει τις ζωές των άλλων, αλλά και τη δική της. Μια ντροπαλή γυναίκα με κλειστό χαρακτήρα μπορεί τελικά να κρύβει μέσα της μια δυναμική και ανεξάρτητη γυναίκα της Γαλλίας που μόνο ευτυχισμένους μπορεί να κάνει τους ανθρώπους γύρω της.

Frida 

Μια ταινία αφιερωμένη στη ζωή της γνωστής ζωγράφου Frida. Όμως, πρόκειται για μια ζωή γεμάτη βάσανα, πόνο, δυστυχίες και μια γυναίκα που τελικά παντρεύεται έναν άντρα μεγαλύτερης ηλικίας, τον Diego Rivera τον πιο διάσημο καλλιτέχνη όλου του Μεξικού. Πώς θα είναι βέβαια η ζωή μαζί του;

Το Χαμόγελο της Μόνα Λίζα / Mona Lisa Smile 

Μια ταινία που υμνεί τη γυναικεία φύση, που διδάσκει την αξιοπρέπεια, το θάρρος, τους στόχους στη ζωή μέσα από τη φιγούρα μιας τολμηρής καθηγήτριας που διδάσκει στις μαθήτριές της τις φεμινιστικές ιδέες σε μια κοινωνία γεμάτη με προκαταλήψεις και στερεότυπα. Μια ταινία με επίκεντρο την κάθε γυναίκα που μαθαίνει να πιστεύει στον εαυτό της και τα όνειρά της.

Erin Brockovich 

Erin Brockovich ή αλλιώς Τζούλια Ρόμπερτς, μια διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, άνεργη και χωρίς πτυχίο που το μόνο προσόν που έχει είναι επιμονή θάρρος και θράσος. Μια γυναίκα που καταφέρνει να καταφέρνει να βρει δουλειά κι αρχίζει να δίνεται με πάθος απέναντι σ’ αυτό που έχει αναλάβει, ακόμα κι αν δεν έχει τα τυπικά προσόντα. Η επιθυμία της για ζωή, όμως, είναι τέτοια που προσπαθεί συνεχώς και δεν σταματάει ποτέ μέχρι να πετύχει τους στόχους της.

Gia 

Gia, μια κοπέλα που θέλει να ασχοληθεί με το modeling και που έχει ενθουσιαστεί με τον κόσμο αυτό της μόδας. Όμως, όταν μετακόμιζε στη Νέα Υόρκη για να πετύχει το όνειρό της δεν φανταζόταν πού θα καταλήξει και πως ο κόσμος που είχε ονειρευτεί είναι μάλλον πιο σκοτεινός και δύσκολος απ’ ό,τι όμορφος. Ο εθισμός αλλάζει μια για πάντα τη ζωή της ξαφνικά. Η νεαρή Angelina Jolie που πρωταγωνιστεί είναι απλά συγκλονιστική σ’ αυτή την ταινία.

The Queen 

Μια ταινία που απεικονίζει την περίοδο της ζωής της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας μετά τον θάνατο της Πριγκίπισσας Diana. Ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει τη βασίλισσα Ελισάβετ να συμμετέχει στο δημόσιο πένθος, αλλιώς κινδυνεύει ακόμα και ο θεσμός της μοναρχίας και να σεβαστεί τη λαϊκή απαίτηση σχετικά με την κηδεία της Πριγκίπισσας Diana.

Σειρές

Οι τηλεφωνήτριες / Las Chicas Del Cable / Cable Girls 

Μια ισπανική σειρά που τοποθετείται στην Μαδρίτη του 1920 και μάλιστα στην Εθνική Τηλεφωνική Εταιρεία, εκεί όπου οι ζωές τεσσάρων γυναικών θα αλλάξουν για τα καλά. Οι γυναίκες αυτές είναι διατεθειμένες να κάνουν την επανάστασή τους απέναντι σε μια ανδροκρατούμενη τότε κοινωνία και αντιμέτωπες με έρωτες, φιλίες και τον σύγχρονο χώρο εργασίας. Η καθεμία αντιμετωπίζει τις δικές της δυσκολίες με το σύζυγο, τη δουλειά, την κοινωνία, ακόμα και το παρελθόν που ποτέ δεν σβήνεται, όμως όλες μαζί θα παλέψουν ώστε να κερδίσουν την ανεξαρτησία και την ελευθερία από τον καταπιεστικό έλεγχο των ανδρών.

Εν Καιρώ Πολέμου / Tiempos de Guerra / Morocco: Love in Times of War 

Το 1921, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ριφ, η ισπανική Βασίλισσα στέλνει στο Μαρόκο μια ομάδα από εκπαιδευόμενες νοσοκόμες από την αριστοκρατική Μαδρίτη για να προσφέρουν την απαραίτητη ιατρική υποστήριξη στους στρατιώτες και τραυματίες του ισπανικού-μαροκινού πολέμου. Μερικές, όμως, από αυτές συγκρούονται με τους συναδέλφους τους όταν φτάνουν εκεί και αναζητούν τη φιλία και τον έρωτα.

Το Άλλο Πρόσωπο της Grace / Alias Grace 

Στον Καναδά του 19ου αιώνα, ένας ψυχίατρος προσπαθεί να ανακαλύψει αν μια νεαρή γυναίκα που έχει κατηγορηθεί για διπλή δολοφονία και κρατείται φυλακισμένη εδώ και χρόνια, πρέπει να αθωωθεί λόγω ψυχικής διαταραχής. Η τραγική ηρωίδα είναι ένα τρομακτικό και επίκαιρο πορτρέτο της πατριαρχικής κοινωνίας.

The Handmaid’s Tale 

Το The Handmaid’s Tale τοποθετείται σε μία δυστοπική κοινωνία στην Αμερική όπου η κυβέρνηση ξαφνικά αφαιρεί τα δικαιώματα από τις γυναίκες και τις χρησιμοποιεί ως μέσα αναπαραγωγής. Η Offred χωρίζεται βίαια από την οικογένεια της και βρίσκεται αιχμάλωτη υπό το νέο καθεστώς. Θα πρέπει, όμως, να αποφασίσει αν θα προσπαθήσει να ξεφύγει ή αν θα υποκύψει στην καθημερινή ταπείνωση, τον εξευτελισμό και να βάναυσα μέσα που χρησιμοποιούνται για τη συμμόρφωση των γυναικών.

Δες ακόμα:

Ταινίες που θα σε εμπνεύσουν από τις γυναίκες που πρωταγωνιστούν!

Το άρθρο Ταινίες και σειρές που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει δει τουλάχιστον μία φορά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
γυναικα, ταινιες, σειρες, edith piaf, Diego Rivera, angelina jolie, θλίψη, γαλλια, τζουλια, νέα, diana, κηδεία, εταιρεία, love, times, ipop, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, αντζελινα τζολι, jolie angelina, βασιλισσα ελισαβετ, η ζωη, κοινωνια, ipop, θλίψη, δουλεια, εθνικη, θαρρος, ιατρικη, καθημερινη, καριερα, μητερα, ονειρα, ονειρο, τρομακτικο, φιλια, times, αγαπη, αρθρο, αμερικη, ανθρωπος, αξιοπρεπεια, απλα, ασθενειες, βρισκεται, δημοσιο, δικη, δοξα, εθισμος, ελευθερια, ελισαβετ, εποχες, επιτυχια, επιθυμια, εταιρεία, ζωη, ζωγραφου, ζωης, ζωες των αλλων, κηδεία, ιδεες, θρασος, ισορροπια, κυβερνηση, λιζα, μαδριτη, μαροκο, μονα, νεα υορκη, ομαδα, παντα, οικογενεια, παθος, πενθος, πτυχιο, συζυγο, σειρα, σκεψεις, συγχρονο, φυλο, φυση, φωνη, χαμογελο, αδυνατο, diana, δικαιωματα, edith piaf, love, ερωτες, κλειστο, κοπελα, ποδια
Τυχαία Θέματα