Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος στο επίκεντρο του EWG- Στόχος το κλείσιμο της αξιολόγησης

09:32 20/12/2016 - Πηγή: iPop

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μετά το «πάγωμά» τους απ’ τον ESM έπειτα απ’ τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για 13η σύνταξη και αναστολή αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του EuroWorking Group.

Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

υπό την προεδρία του Τόμας Βίζερ.

Κοινοτική πηγή στις Βρυξέλλες τόνιζε χθες ότι στόχος είναι το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης πριν το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου.

Τον στόχο για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης με ορόσημο τον Ιανουάριο διαμηνύουν και κυβερνητικές πηγές. Ο Πρωθυπουργός θα μάθει για την απόφαση των δανειστών σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και τις εξαγγελίες του όσο θα είναι στην Κρήτη, όπου μεταβαίνει σήμερα για διήμερη επίσκεψη.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως «η απόφαση θα ξεπαγώσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Είναι πολιτική απόφαση του EWG τι πρόκειται να κάνει και τι θέλει να κάνει».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν αναφορικά με το ΔΝΤ πως «έχει την απαίτηση για νέα μέτρα μετά το 2018, μετά τη λήξη του προγράμματος και η ελληνική Κυβέρνηση με κατηγορηματικό τρόπο έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει αποδεκτή μια τέτοια πρόταση».

Όμως, συμπληρώνουν ότι η Κυβέρνηση έχει καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν.

Τέλος, αναφορικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη, οι πηγές του Μαξίμου τονίζουν ότι «κάνει περιοδείες για να επισκεφθεί πολίτες, να ακούσει προβλήματα, να ανακοινώσει συγκεκριμένες πολιτικές».

The post Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος στο επίκεντρο του EWG- Στόχος το κλείσιμο της αξιολόγησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα