Τα βασικά πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από κανέναν σκυλογονιό!

16:16 11/9/2019 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν μερικά πράγματα για τον σκύλο που πρέπει να έχει κάθε ιδιοκτήτης! Γιατί το να έχεις σκύλο εκτός από αγάπη και όμορφες στιγμές… σημαίνει και υποχρεώσεις!

Όταν υιοθετείς ένα σκυλάκι αρχικά θα πρέπει να το κάνεις μόνο μετά από ώριμη και συνειδητοποιημένη σκέψη κι αν νιώσεις έτοιμος για αυτό καθώς είναι μεγάλη ευθύνη.

Αρχικά, αφού το υιοθετήσεις υπάρχουν μερικά πράγματα για τον σκύλο που πρέπει να έχεις πάρει ήδη ή να τρέξεις και να τα πάρεις. Αν γίνεσαι για πρώτη φορά σκυλογονιός είναι λογικό να μη

το γνωρίζεις αλλά ήδη από την πρώτη μέρα θα χρειαστείς τα παρακάτω.

Πράγματα για τον σκύλο που πρέπει να έχει ένας σκυλογονιόςΚολάρο

Είναι σημαντικό να έχεις ένα κολάρο στον σκύλο σου για να μπορείτε να κυκλοφορείτε ελεύθερα. Το κολάρο πρέπει να είναι άνετο και λειτουργικό για τον σκύλο σου, να μπορεί να αναπνέει, να μην τον σφίγγει υπερβολικά και να μη νιώθει ότι το έχει.

Σε δεύτερη φάση, σε αυτό το κολάρο είναι καλό να έχεις ένα μικρό κρεμαστό με το όνομα του σκύλου και το κινητό σου σε περίπτωση που σου φύγει ή το χάσεις!

Unsplash/Stage 7 PhotographyΛουρί

Φυσικά, θα χρειαστείς και ένα λουράκι για να μπορείς να το πηγαίνεις βόλτες. Το λουράκι καλό θα ήταν να είναι από ανθεκτικό υλικό και να το πάρεις σε ένα μέγεθος που να σε βολεύει, χωρίς, όμως, να είναι αρκετά κοντό για τον σκύλο.

Το λουρί σίγουρα το χρειάζεσαι από την πρώτη μέρα, διαφορετικά πώς θα πάτε βόλτα;

Μπολ για το φαγητό και το νερό

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι το προτιμώμενο υλικό για μπολ των σκυλιών, όπου θα του βάζεις το νερό και το φαγητό του. Φυσικά, μην ξεχνάς πως αυτά τα μπολ θα πρέπει να τα πλένεις συχνά-πυκνά και να τα αντικαθιστάς μετά από μερικά χρόνια.

Photo: Unsplash/@brunocerveraΚρεβάτι

Ένα κρεβάτι σκύλου σε μια ήσυχη γωνιά του σπιτιού είναι απαραίτητο. Επίλεξε ένα κρεβάτι που θα υποστηρίζει το σώμα του σκύλου, ανάλογα και με το μέγεθός του και θα το χαλαρώνει. Υπάρχουν κρεβάτια σκύλου που απαλύνουν τον πόνο στις αρθρώσεις και άλλα που ελέγχουν την θερμοκρασία.

Και το κρεβάτι του θα πρέπει να το πλένεις συχνά.

Ειδική πόρτα

Τι εννοούμε με αυτό; Μέχρι να μάθει και καλύτερα τον χώρο μπορείς να του βάλεις αυτά τα όρια με ειδικές συρόμενες, πλαστικές ή ξύλινες πόρτες. Μάλιστα, είναι ιδανική και για το μπαλκόνι!

Κλουβάκι

To κλουβάκι είναι σημαντικό για διάφορους λόγους. Αρχικά, όταν παίρνεις τον σκύλο στο σπίτι σου μπορεί να του δημιουργήσεις μεγάλο άγχος καθώς δεν γνωρίζει τον χώρο. Και ίσως θέλει να μπαίνει τις πρώτες μέρες στο κλουβάκι του για να νιώθει πιο άνετα και να είναι η safe zone του κάθε φορά που φοβάται.

Pixabay

Δες πώς θα κάνεις πιο άνετο του κλουβάκι του σκύλου σου!

Παράλληλα, αν θέλεις να τον μεταφέρεις και να ταξιδέψεις μαζί του θα πρέπει να του έχεις ένα cozy κλουβάκι!

Ο σκύλος θέλει αγάπη, φροντίδα και προσοχή και για όλα βασίζεται πάνω σου… γι’ αυτό μην τον απογοητεύσεις.

Διαβάστε επίσης:

Όλα αυτά που έχεις στο σπίτι σου και βλάπτουν το pet σου!

Photo: unsplash/Conner/Baker

Το άρθρο Τα βασικά πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από κανέναν σκυλογονιό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα