Σε αυτό το μέρος σου έρχονται οι καλύτερες ιδέες, σύμφωνα με έρευνες!

15:09 11/9/2019 - Πηγή: iPop

Ψάχνεις το μέρος για τις καλύτερες ιδέες; Πού μπορείς να συγκεντρωθείς καλύτερα και να σκεφτείς; Οι έρευνες μας δίνουν την απάντηση!

Ποιο είναι το μέρος για τις καλύτερες ιδέες; Η τουαλέτα; Όχι, αν και θα μπορούσε καθώς εμείς κατά έναν περίεργο τρόπο στην τουαλέτα μας έρχεται μια έμπνευση.

Το μέρος για τις καλύτερες ιδέες είναι το κρεβάτι. Το σημείο όπου ξεκινάμε κάθε μέρα μας κι όπου καταλήγουμε κάθε βράδυ. Νέα έρευνα, λοιπόν, έδειξε πως η έμπνευση μας έρχεται πολύ συχνά όταν είμαστε στο κρεβάτι.

Σύμφωνα

με μια έρευνα σε 2.000 Βρετανούς από το Microsoft Surface, απέδειξε πως οι καλύτερες και πιο πετυχημένες ιδέες μας έρχονται όταν ξυπνάμε το πρωί στο κρεβάτι ή ακόμη και όταν είμαστε ξαπλωμένοι τα μεσάνυχτα. Συνολικά, λίγο περισσότερο από το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι το κρεβάτι τους είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον δημιουργικότητας! Και σίγουρα είναι και πιο άνετο… από την τουαλέτα!

Εκτός από το κρεβάτι, το να πας μια βόλτα για να σου έρθει μια ιδέα είναι δεύτερο στην λίστα και το να ακούσεις μουσική έρχεται τρίτο. Το να κάνεις μπάνιο ή να οδηγήσεις επίσης, σε βοηθούν να πάρεις έμπνευση και να γίνεις πιο δημιουργικός.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των Βρετανών πιστεύει ότι σκέφτεται δημιουργικά (53%), αλλά οι περισσότεροι λένε ότι απλά δεν έχουν το χρόνο να βρουν νέες ιδέες (42%).

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως το 57% των γυναικών ανέφεραν πως θεωρούν τον εαυτό τους δημιουργικό ενώ μόνο το 48% των ανδρών πιστεύει το ίδιο. Και στα δύο φύλα, το 41% δήλωσε πως ελπίζει να είχε περισσότερο χρόνο για να κάνει περισσότερο focus στη δημιουργικότητα. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι η έρευνα έδειξε πως το να αμφισβητείς τον εαυτό σου, δημιουργεί νέες ιδέες, οι οποίες όμως δεν εκφράζονται ποτέ!

Μήπως είσαι αυτό που αποκαλούμε δημιουργική ιδιοφυΐα; Κάνε το τεστ!

Ένα 65% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε πως δεν μοιράζονται τις νέες ιδέες τους καθώς φοβούνται τη γνώμη άλλων ανθρώπων αλλά και την αποτυχία.

Και τι χρειάζεται για να είσαι δημιουργικός; Το 31% δήλωσε πως η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για να ανακαλύψεις κάτι καινούργιο. Η δημιουργικότητα είναι εξαιρετικά σημαντική ειδικά στις μέρες μας που καθημερινά αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις και προβλήματα.

Ο καθένας μπορεί να γίνει πιο δημιουργικός και να αυξάνει την ικανότητά του να σκέφτεται νέες ιδέες και μετά να τις κάνει πράξη. Η δημιουργικότητα είναι απλώς ένας συγκεκριμένος τρόπος σκέψης που μπορείς να μάθεις και να εξασκήσεις, όπως κάθε άλλη δεξιότητα!

Διαβάστε επίσης:

Η νέα τάση που θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις ψυχικά!

Photo: unsplash/Tim Mossholder

Το άρθρο Σε αυτό το μέρος σου έρχονται οι καλύτερες ιδέες, σύμφωνα με έρευνες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα