Τα συχνότερα προβλήματα συμπεριφοράς που μπορεί να έχει μια γάτα

11:47 29/9/2014 - Πηγή: iPop

H γάτa είναι ένα ανεξάρτητο ζώο που πολλές φορές η συμπεριφορά της δημιουργεί ερωτηματικά! Θέλει να έχει τα βλέμματα τραβηγμένα πάντα επάνω της χωρίς, όμως, να λαχταρά τη συντροφικότητα και τα χάδια. Έτσι, βρήκαμε για εσένα τα πιο συχνά προβλήματα συμπεριφοράς που μπορεί να έχει μια γάτα, θα σου τα παρουσιάσουμε ένα προς ένα αναλυτικά και θα σου τα εξηγήσουμε.

Τα προβλήματα συμπεριφοράς που μπορεί να έχει μια γάτα!Δεν χρησιμοποιεί την άμμο της: Πολλές φορές παρατηρείς τη γάτα σου να κάνει την ανάγκη της εκτός άμμου! Μην τρελαίνεσαι δε το κάνει μόνο η δικιά σου γάτα αυτά αλλά οι περισσότερες.
Αυτό συνήθως, συμβαίνει για ένα πολύ απλό λόγο, δεν της αρέσει το κουτί της. Μπορείς να την αφήσεις να διαλέξει! Πάρε την μαζί στο pet shop και σίγουρα θα σου δείξει ποιο αυτή επιθυμεί.Ξύνει τα νύχια της: Είναι φυσικό η γάτα σου να θέλει να ξύσει τα νύχια της και εσύ πρέπει να της προσφέρεις κατάλληλα αντικείμενα, όπως είναι το ειδικό ονυχοδρόμιο.Είναι αρκετά βίαιη την ώρα του παιχνιδιού: Μερικές φορές η γάτα σου είναι αρκετά επιθετική και σου κάνει πολλές γρατσουνιές την ώρα του παιχνιδιού. Υπάρχει, όμως, τρόπος να το σταματήσει! Αγόρασε της παιχνίδια σε σχήμα ποντικιού που θα της θυμίζει τα ζώα που «μισεί» και θα βγάζει εκεί όλα της τα νεύρα.Είναι πολύ ανήσυχη το βράδυ: Συνήθως τις βραδινές ώρες η γάτα σου δίνει ρεσιτάλ! Ξεκινά τη γκρίνια και δε σε αφήνει να ηρεμήσεις. Μπορείς να ασχοληθείς μαζί της και να παίξετε το απόγευμα. Έτσι, θα εξουθενωθεί και το βράδυ θα πέσει ξερή για ύπνο.Γλύφει υπερβολικά τον εαυτό της: Όπως είναι γνωστό οι γάτες έχουν το συγκεκριμένο τρόπο για να καθαρίζουν τον εαυτό τους. Αν, όμως, δεις πως επιμένει πολύ σε ένα σημείο και έχει ματώσει θα πρέπει να την πας στο γιατρό. Μπορεί να έχει ψύλλους.

The post Τα συχνότερα προβλήματα συμπεριφοράς που μπορεί να έχει μια γάτα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα