Τα πολύ μικρά μυστικά που μπορούν να ανανεώσουν τη σχέση με τον σύζυγό σου

19:28 12/1/2022 - Πηγή: iPop

Οι ρόλοι της γυναίκας στη σημερινή εποχή είναι πάρα πολλοί. Εργαζόμενη, μητέρα, σύντροφος, φίλη, αδερφή , κόρη, εργοδότης και άλλοι. Τι γίνεται όταν προσπαθείς μέσα στο 24ωρο να τα χωρέσεις όλα αυτά προσπαθώντας να μοιράσεις τον χρόνο σου προσφέροντας χρόνο, φροντίδα και προσοχή σου σε όλους αυτούς τους ρόλους της ζωής σου. Κάποιες φορές, μετά από όλο αυτό το τρέξιμο, υπάρχει περίπτωση κάποιος από τους ρόλους να μένει παραπονεμένος.

Οι ρόλοι της γυναίκας τότε και σήμερα

Θυμάμαι ιστορίες που μου έλεγε η γιαγιά μου για τους ρόλους της γυναίκας στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, που λίγο ή

πολύ ήταν οι ίδιοι με τους σημερινούς, δηλαδή: Mητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, φίλη, κόρη, με τη διαφορά ότι εκείνες οι γυναίκες ήταν πιο αδικημένες από εμάς σήμερα.

Τους ήρθαν πιο δύσκολα τα πράγματα αφού γεννήθηκαν σε μια κοινωνία που το να κάνεις κορίτσι ήταν μεγάλη ατυχία και η θέση της ήταν η τελευταία μέσα στο σπίτι. Είχαν και εκείνες δουλειά, συνήθως κάποιο χωράφι ή φροντίδα των ζώων και τη φροντίδα του σπιτιού χωρίς ούτε τα βασικά. Μεγάλο θέμα. Εκείνες λοιπόν οι γυναίκες είχαν να ισορροπήσουν τόσους ρόλος μου εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και επιπλέον χωρίς να γκρινιάζουν καθόλου γι’αυτό, αφού ήξεραν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή.

Και αφού κλείνω αυτήν την σύντομη αναδρομή στη Ελλάδα του προηγούμενου αιώνα έρχομαι στο σήμερα. Σήμερα λοιπόν ο κόσμος λέει: Ότι θα έχεις παντρευτεί μέχρι τα τριάντα, θα κάνεις δύο τουλάχιστον παιδιά, γιατί ένα ίσον κανένα, θα φέρνεις βόλτα σπίτι, οικογένεια και δουλειά και θα είσαι ευτυχισμένη. Τι, δεν είσαι; Γιατί;

Γονείς ή σύντροφοι; Δεν υπάρχει μαγική λύση, αλλά μπορεί και να ξέρουμε πώς θα μπορέσετε να είστε και τα δύο!

Δεν έχω χρόνο

Κάποιες μέρες φτάνει 22:00 και δεν έχεις καμία αντοχή για τίποτα, το μόνο που θες είναι να κοιμηθείς και να μην σε ενοχλήσει κανείς μέχρι το άλλο πρωί. Συχνά φτάνω και εγώ σε αυτό το εξαντλητικό πρόγραμμα και όταν δω ότι είμαι τόσο αποδιοργανωμένη ξέρω ότι έχει φτάσει η ώρα για μια επανεξέταση των προτεραιοτήτων μου.

Η δικαιολογία του δεν έχω χρόνο, δεν πιάνει. Έχω χρόνο για ό,τι επιλέξω να δώσω χρόνο. Για οτιδήποτε προγραμματίσω να έχω χρόνο. Αλλιώς θα είμαι υποχείριο της ατζέντας μου.

Η σχέση

Είναι η σχέση προτεραιότητα στη ζωή σου; Πάρε λίγο χρόνο να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση. Μπορεί σήμερα να τρέχεις από δουλειά σε σχολεία και δραστηριότητες, πλυντήρια που περιμένουν να απλωθούν και σπίτι που περιμένει να καθαριστεί αλλά μην ξεχνάς πώς και από πού ξεκίνησαν όλα αυτά.

Κάποτε ήσουν εσύ και εκείνος και το μόνο που είχατε ήταν να μοιράζεστε αποκλειστικό χρόνο, χαρές, βόλτες, εξόδους μέχρι πρωίας και όλα τα σχετικά. Κάποτε όχι πολύ μακριά. Θυμάμαι πριν μείνουμε μαζί με τον άντρα μου ψάχναμε να βρούμε τρόπος να αξιοποιήσουμε τον χρόνο και να είμαστε συνέχεια μαζί. Πήγαινα ακόμα και στο γήπεδο, ενώ δεν μου αρέσει το να βλέπω σπορ, πραγματικά είχα καλύτερους τρόπους να διαθέσω ένα δίωρο της ζωής μου, αλλά έκανα αυτή την επιλογή με χαρά ώστε να μην χάσω ούτε λεπτό από τον κοινό μας ελεύθερο χρόνο. Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να ήταν λίγο χαζό αλλά χαίρομαι που το έκανα.

Σήμερα λοιπόν, μια αιωνιότητα μακριά, φτάνει 22:00 και δεν ξέρω κατά που είναι ο καναπές για να χαλαρώσω και να διαβάσω. Και αν δεν το βλέπω αυτό μέσα στην καθημερινότητα το καταλαβαίνω όποτε φεύγουμε για λίγο από την Αθήνα έστω και για δυο μέρες οι δυο μας. Γιατί τότε καταλαβαίνω ότι πολλές φορές χάνεται ο χρόνος μέσα στην εβδομάδα από την ουσιαστική επικοινωνία και την επαφή και τον ποιοτικό χρόνο με τον άνθρωπό μας.

Χάνεται στην οθόνη του κινητού, στα σπορ που βλέπει ο καλός σου στην τηλεόραση, στις διαιτησίες ανάμεσα στους καβγάδες των παιδιών, στα δρομολόγια.

Τα 3 στάδια της σχέσης και πώς να ξεκολλήσεις από εκείνο που κολλάνε τα περισσότερα ζευγάρια

Η ανανέωση στη σχέση με τον σύζυγό σου κρύβεται σε πολύ απλά, μικρά μυστικά

Η “αναβίωση του honeymoon” είναι πάντα μια καλή ιδέα, και λέγοντας “honeymoon” δεν εννοώ το ταξίδι μετά τον γάμο, αλλά εκείνη την απίστευτη περίοδο της πρώτης γνωριμίας. Πώς θα γίνει να αναβιώσει και να έρθει στο σήμερα ένα μέρος της εποχής εκείνης.

Εκτός απ’ αυτό, όμως, θα σου πω δυο μυστικά που έπιασαν πολύ καλά αυτήν την εβδομάδα στο δικό μας σπίτι και μπορεί να βοηθήσουν και εσένα.

Παραδέχτηκα ότι έκανα λάθος! Το να ανοίξεις τα φύλλα της καρδιάς σου ακόμα και στον άνθρωπό σου και να παραδεχτείς ότι έκανες λάθος με ειλικρίνεια, είναι ένας σίγουρος τρόπος να σε συγχωρήσει ο άνθρωπος που μιλάς. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Μπορεί να πεις έκανα αυτό το λάθος και ο ίδιος να αισθάνεσαι μέσα σου ακόμα πιο χάλια που το έκανες. Η αυτοκριτική κάποιες φορές πληγώνει περισσότερο από την κριτική των άλλων, αλλά μόλις πεις στον άλλον: «Έκανα αυτό το λάθος και δεν έπρεπε να φερθώ έτσι» ο άλλος σε καταλαβαίνει και θέλει να πάρει το μέρος σου.Το ρίξαμε στο χιούμορ! Δεν είναι όλα τα πράγματα τόσο σοβαρά. Να είσαι σοβαρός αλλά να μη σε παίρνεις τόσο σοβαρά. Δεν θυμάμαι τη σκηνή ακριβώς αλλά ακόμα γελάω με το πόσο ευχάριστα κατέληξε η διαφωνία, απλώς και μόνο επειδή ο ένας από τους δυο βρήκε κάτι αστείο στη συζήτηση. Δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ, αλλά όταν έγινε ήταν μια πραγματικά πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Αυτές οι δύο συμβουλές δεν είναι πανάκεια και δεν πιάνουν σε όλες τις περιπτώσεις, άλλα ζητήματα είναι πιο σημαντικά άλλα λιγότερο. Το θέμα είναι να προσαρμοζόμαστε στις καταστάσεις, να γελάμε και να παραδεχόμαστε όσα χρειάζεται να ειπωθούν.

Είναι πολλά αυτά που περιμένουν από εμάς. Πολλοί οι ρόλοι της γυναίκας σήμερα και πολλές φορές χάνουμε την πυξίδα μας. Να παίρνεις τον χρόνο να αναθεωρείς απόψεις, χρόνους και προγράμματα. Να βάζεις ψηλά τα σημαντικά και χαμηλά εκείνα που δεν αξίζουν την προσοχή σου. Εύχομαι να την βρεις την άκρη σου και να μην ξεχνάς να γελάς!

Το Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες για το 2021, η κορυφή μας εξηγεί πολλά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα πολύ μικρά μυστικά που μπορούν να ανανεώσουν τη σχέση με τον σύζυγό σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα πολύ μικρά μυστικά που μπορούν να ανανεώσουν τη σχέση με τον σύζυγό σου,